Acasă EconomieIndustrie Stații noi de metrou

Stații noi de metrou

de A

Directorul general al Metrorex, Dumitru Şodolescu, a declarat Metrorex  intenţionează să extindă Magistrala Pipera cu încă două staţii, una dincolo de Pipera, iar cealaltă dincolo de Berceni. Reprezentantul Metrorex susţine că pentru eliminarea aglomeraţiei de pe Magistrala Pipera – Berceni este nevoie de încă două staţii, respectiv câte una la cele două capete.

„Am demarat formalităţile pentru studiul de fezabilitate, pentru extindere, atât spre Pipera, cât şi spre Berceni, ceea ce va conduce la micşorarea timpului între două garnituri de metrou. Timpul de aşteptare ar putea să scadă la 90 de secunde, iar acum este în jur de trei minute”, a declarat luni Dumitru Şodolescu, citat de Mediafax.

Acesta susține că lucrările la Magistrala Drumul Taberei vor fi finalizate „sută la sută” în 2019, în ciuda problemelor pe care compania Astaldi le-ar avea. De asemenea, licitaţia pentru Otopeni va avea loc în primul trimestru din 2019.

„Am sesizat şi noi că a scăzut ritmul lucrărilor (la M5 – n.r.). Asocierea nu are niciun motiv pentru a nu executa lucrările, iar Metrorex nu are nicio obligaţie restantă la plată pe facturile acestor lucrări, cu excepţia acelor despăgubiri care au fost stabilite de instanţă, dar care nu reprezintă un motiv de întârziere. Astaldi nu a intrat în insolvenţă, a obţinut protecţie împotriva creditorilor, conform legislaţiei din Italia”, a declarat Dumitru Şodolescu, directorul general al Metrorex.

Potrivit acestuia, în primul trimestru al anului viitor va avea loc şi licitaţia pentru metroul către Otopeni.

„Strategia noastră prevede ca până în 2030 să achiziţionăm încă 30 de garnituri de metrou”, a mai precizat Şodolescu.

din aceeasi categorie