Acasă Stiri ExterneEuropa Siemens taie 7.800 de locuri de muncă

Siemens taie 7.800 de locuri de muncă

de GM

siemens 2Grupul german Siemens a anunţat că va reduce 7.800 de locuri de muncă în toată lumea, din care 3.300 în Germania, pentru a economisi un miliard de euro până în 2016, informează agenţia EFE.

Compania germană a adăugat că va investi miliardul de euro în iniţiative de creştere, productivitate şi inovare şi va crea alte 11.000 de locuri de muncă, dintre care 1.500 în Germania.

Preşedintele Siemens, Joe Kaeser, a spus că, prin această nouă reducere de personal, se va încheia restructurarea companiei, anunţată în octombrie 2014.

Directorul de personal, Janina Kugel, a subliniat că a început discuţiile cu reprezentanţii angajaţilor din Germania pentru a găsi soluţii sociale adecvate şi a evita concedierile forţate.

Compania germană preconizează că numărul de angajaţi la nivel mondial va rămâne constant, deoarece va angaja peste 11.000 de persoane în toată lumea, în primele patru luni ale acestui an, dintre care circa 1.500 persoane în Germania.

Kaeser a explicat, într-un comunicat, că această reducere de locuri de muncă va permite ca Siemens să obţină un ritm de creştere sustenabil şi să devină competitiv în faţa rivalilor săi.

Siemens va investi în 2015 peste un miliard de euro, din care circa 400 de milioane în Vânzări, în jur de 400 de milioane în Cercetare şi Dezvoltare şi restul în active.

În plus, Siemens vrea să accelereze procesele de decizie în cadrul companiei şi, pentru aceasta, va elimina nivelurile intermediare şi va acorda mai multă responsabilitate celor din regiuni şi divizii.

Aceste măsuri ar trebui să crească productivitatea cu un miliard de euro, în mare parte până în 2016.

din aceeasi categorie