Acasă Economie Și bogații plâng câteodată: cel mai bogat om al lumii a pierdut 11 miliarde de dolari într-o zi

Și bogații plâng câteodată: cel mai bogat om al lumii a pierdut 11 miliarde de dolari într-o zi

de M G

Bernard ARNAULT

Averea francezului Bernard Arnault, cel mai bogat om de pe planetă, a scăzut cu 11,2 miliarde de dolari (circa 50 miliarde lei) într-o singură zi, pe fondul îngrijorărilor că încetinirea economiei americane va duce la reducerea cererii pentru bunuri de lux, transmite Bloomberg, preluat de Agerpres. De remarcat, la București se vorbește despre ”o gaură” de 20 miliarde de lei în finanțele țării, pentru echilibrarea bugetului țării pe întreg anul. Cu banii pierduți de Bernard Arnault într-o zi, nu doar că s-ar acoperi de două ori necesarul României, ba chiar ar mai și rămâne!

Bernard Arnault, fondatorul grupului LVMH, care oferă, printre altele, poşete Louis Vuitton, şampanie Moet & Chandon şi rochii Christian Dior, a văzut cum averea sa a crescut în ritm exploziv pe parcursul acestui an, odată cu avansul cotaţiilor acţiunilor companiilor europene din sectorul luxului. Acum două zile, însă, o parte din aceste câştiguri la bursă au dispărut, după ce cotaţia titlurilor LVMH a scăzut cu 5% la bursa de la Paris, cel mai mare declin înregistrat în ultimele 12 luni, pe fondul unei scăderi generale, care a şters aproximativ 30 de miliarde de dolari din capitalizarea de piaţă a sectorului european al luxului.

Chiar şi după această scădere, averea lui Bernard Arnault se situează la 191,6 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index, în condiţiile în care, de la începutul anului şi până în prezent, miliardarul francez şi-a sporit averea cu 29,5 miliarde de dolari.

După această zi, diferenţa între Bernard Arnault şi fondatorul Tesla Inc, Elon Musk, al doilea cel mai bogat om al lumii, s-a redus la doar 11,4 miliarde de dolari.

Scăderea a venit, însă, după o creştere îndelungată a cotaţiei acţiunilor LVMH, care sunt în continuare cu 23% peste nivelul la care erau la începutul anului. Aceasta în condiţiile în care indicele MSCI Europe Textiles Apparel & Luxury Goods Index a înregistrat un avans de 27%.

din aceeasi categorie