Acasă Economie Romgaz prezintă raportul la Iernut: Lucrările sunt realizate sub 90%

Romgaz prezintă raportul la Iernut: Lucrările sunt realizate sub 90%

de A

Romgaz a anunţat că a primit Raportul tehnic de evaluare cantitativă și calitativă întocmit în urma expertizei tehnice și economice a lucrărilor executate la proiectul de investiții ”Dezvoltarea CTE Iernut prin constructia unei centrale termoelectrice noi cu ciclu combinat cu turbine pe gaze”, respectiv expertiza tehnică și economică la care s-a făcut referire prin Raportul curent emis de Romgaz la data de 2 aprilie 2021.

Centrala pe gaze de la Iernut, de 430 MW, necesită o investiţie de 268 de milioane de euro şi are doi ani întârziere faţă de termenul anunţat iniţial. Din cauza întârzierilor, Romgaz a reziliat contractul după mai multe amânări succesive.

Concluziile Raportului tehnic, în legatură cu stadiul fizic de realizare a lucrărilor, sunt următoarele:
i) lucrările sunt realizate într-o proporție mai mică de 90%;
ii) din punct de vedere general “TURNKEY PROJECT”- proiect (proiectare, execuție, instruiri, cursuri, etc.), investiția este finalizată aproximativ 80%;

iii) din punct de vedere al execuției (execuție care face parte din investiție), lucrările sunt realizate în proporție de aproximativ 65 – 70%, cu precizarea că, în calcul, au fost luate lucrările care au mai rămas de executat din ceea ce este proiectat și lucrările pentru care nu există încă proiecte.

Romgaz precizează că va transmite raportul tehnic către autoritatea finanțatoare, Ministerul Energiei, pentru luare la cunoștință și către antreprenorul cu care Romgaz a contractat execuția lucrărilor, asocierea Duro Felguera – Romelectro, pentru analiză și, după caz, formularea de obiecțiuni.

„Facem precizarea că, la momentul de față, raportul tehnic este analizat și de către Romgaz. În măsura în care vor apărea noi date și informații legate de execuția și modul de finalizare a proiectului de investiții, vom informa, în mod corespunzător, acționarii și investitorii”, arată compania.

 

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.