Acasă Stiri InterneGaze Romgaz: Avem înmagazinate 633,83 milioane mc gaze

Romgaz: Avem înmagazinate 633,83 milioane mc gaze

de A

Producătorul Romgaz arată că și-a îndeplinit obligația de stocare gaze naturale și că are înmagazinate 633,83 milioane metri cubi gaze naturale, depășind obligația de stocare conform ordinului ANRM.

”Romgaz și-a îndeplinit obligația de stocare gaze conform ordinului ANRE, depășind cantitatea la care era obligată să stocheze. Compania își reafirmă angajamentul pentru a respecta toate reglementările în vigoare și subliniază că orice informație nereală vehiculată în presă poate alimenta o criza nereală în piața gazelor în apropierea sezonului rece referitor la aprovizionarea cu cantitățile de gaze naturale necesare”, anunță Romgaz, într-un comunicat.

La ora actuală, Romgaz are înmagazinate 633,83 milioane metri cubi și avea obligația să înmagazineze peste 300 milioane metri cubi, iar capacitatea totală de stoc este de 1,93 miliarde metri cubi, depășind stocul minim obligatoriu care era de 1,78 miliarde metri cubi, pentru toți operatorii din piață, arată datele companiei.

”În total, incluzând depozitul Depomureș, la ora actuala România are înmagazinată o cantitate de gaze de 2,18 miliarde metri cubi”, mai arată compania.

Romgaz este cel mai mare producător şi principal furnizor de gaze naturale din România. Compania este admisă la tranzacționare pe piața Bursei de Valori din Bucureşti şi a Bursei din Londra (LSE). Acţionar principal este statul român, prin Ministerul Energiei, cu o participație de 70%.

Din 2013, Romgaz şi-a extins domeniul de activitate prin asimilarea centralei termoelectrice de la Iernut, devenind astfel producător şi furnizor de energie electrică.

Romgaz a realizat în primul semestru al acestui an un profit net de 868 milioane lei (190 milioane euro), cu 41,1% mai mare faţă de nivelul înregistrat în perioada similară a anului trecut.

Cifra de afaceri a producătorului de gaze Romgaz a crescut în primul semestru din acest an cu 29,3%, la 2,39 miliarde lei,  în condiţiile în care producţia de gaze naturale a urcat cu 16,5%, la 2,559 miliarde metri cubi.

 

din aceeasi categorie