Acasă EconomieIndustrie Românii au mers în vacanță în Grecia, Spania, Turcia, Italia și Portugalia

Românii au mers în vacanță în Grecia, Spania, Turcia, Italia și Portugalia

de A

Destinațiile preferate în timpul verii de turiștii Paralela 45, unul din cei mai mari touroperatori din România, au fost Grecia, Spania, Turcia, Italia, Portugalia, Croația și Cipru, gradul mediu de ocupare al curselor charter fiind de 95% la final de septembrie, în creștere față de sezonul 2016.

Turiștii au ales în special hoteluri de patru stele cu demipensiune la un pachet mediu de 650 de euro/persoană. Excepție a făcut Antalya, pentru care preferințele s-au îndreptat către hoteluri de cinci stele cu regim de masă  all inclusive, arată un comunicat al Paralela 45.

“Antalya a crescut cu 20% vara aceasta și ar fi crescut și mai mult dacă ar fi existat mai multe curse charter. A fost un an în care dorința românilor pentru vacanțe all inclusive cu relaxare, programe de divertisment pentru adulți și copii, excursii în Antalya nu a fost tulburată de niciun eveniment negativ”, precizează Ondina Dobriban, directorul general al Paralela 45.

De asemenea, pe litoralul românesc au fost preferate hotelurile de patru și trei stele din stațiunile Mamaia, Eforie Nord și Neptun, la un buget mediu de 1.500 lei/persoană.

”Vânzările de vacanțe pe litoral au crescut cu 15% la Paralela 45, însă cererea turiștilor, cu mult mai mare, nu a putut fi acoperită întrucât unii hotelieri au preferat să vândă vacanțele individual”, punctează reprezentanții touroperatorului.

În plus, cererea pentru Dubai și emiratele vecine Ajman, Fujairah, Ras al Khaimah a crescut anul acesta cu 18%, în perioada octombrie 2017 – martie 2018 fiind disponibile curse directe cu plecare din București și Cluj-Napoca.

”Emiratele sunt destinații preferate pentru temperaturile ridicate în această perioadă și pentru faptul că turiștii îmbină plaja cu shoppingul, distracția în parcurile tematice sau safariul în deșert”, mai spun oficialii companiei.

Oferta pentru vacanța de Revelion în emirate începe de la 800 de euro/persoană, cu taxe incluse, și conține și programe speciale.

“Dubaiul este locul preferat pentru trecerea dintre ani al multor români, festivalul de shopping din luna ianuarie este, de asemenea, o atracție, dar în ultima vreme au vrut să descopere și plajele întinse din Ajman, zona montană și sporturile nautice din Fujairah, resorturile all inclusive din Ras al Khaimah”, declară Ondina Dobriban.

În topul rezervărilor în această perioadă se află însă Laponia, unde familiile cu copii îl pot întâlni pe Moș Crăciun și înainte, și în timpul sărbătorii. Vacanța pe charter, de patru nopți, la hoteluri de patru stele costă începând de la 1.500 de euro/persoană. 

La finalul sezonului 2017, turoperatorul Paralela 45 estimează că încheie anul cu o cifră de afaceri în creștere cu 22%, la peste 50 de milioane de euro.

Agenţia de turism Paralela 45 a fost înființată în aprilie 1990 și are în prezent 40 de agenţii directe şi în franciză în toată ţara.

 

din aceeasi categorie