Acasă Economie Renovarea energetică a Sălii Polivalente Transilvania din Sibiu costă 62,5 milioane lei

Renovarea energetică a Sălii Polivalente Transilvania din Sibiu costă 62,5 milioane lei

de A

Renovarea energetică a Sălii Polivalente Transilvania costă 62,5 milioane lei, majoritatea sumelor fiind obținute de Consiliul Județean Sibiu prin Programul Regiunea Centru 2021 – 2027. Consiliul Judeţean Sibiu a accesat un proiect european de 12,6 milioane euro, din care 12,3 milioane euro sunt fonduri nerambursabile, ce prevede realizarea unor lucrări de îmbunătăţire a eficienţei energetice a Sălii Polivalente Transilvania, construcţie a cărei suprafaţă desfăşurată depăşeşte un hectar. 

Termenul estimat de finalizare a lucrărilor şi încheierea proiectului este luna octombrie a anului 2028.

1,55 milioane lei este contribuția Consiliului Județean Sibiu, aferentă cheltuielilor neeligibile și cotei obligatorii de 2% din total cheltuieli eligibile.

Suprafața desfășurată a sălii este de 10.660 mp, la care se adaugă o clădire-anexă de 214 mp. Proiectul prevede înlocuirea acoperișului, pereților exteriori și a ferestrelor, cu materiale eficiente energetic.

De asemenea, va fi instalat un sistem de producere a energiei electrice prin intermediul panourilor fotovoltaice și vor fi montate pompe de căldură care vor asigura climatizarea spațiului.

Durata lucrărilor este de 34 de luni de la data emiterii ordinului de începere.

 

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.