Acasă EconomieBanci & Asigurari RBS va concedia 30.000 de angajați

RBS va concedia 30.000 de angajați

de GM

Royal Bank of Scotland (RBS) va reduce activitatea diviziei de investiții bancare și operațiunile internaționale, o decizie care ar putea duce la concedierea unui sfert din cei 120.000 de angajați ai băncii britanice, au declarat, pentru Reuters, surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Banca parțial naționalizată răspunde astfel cererilor politicienilor de a se concentra pe creditarea persoanelor fizice și juridice din Marea Britanie și de a-și menține o divizie redusă de investiții bancare pentru clienții de pe segmentul corporate.

RBS, deținută în proporție de 81% de Guvernul britanic, ar putea renunța la 30.000 de angajați, ca parte a planului de reorganizare, susțin sursele. Guvernul intenționează să-și vândă participația deținută la RBS în următorii trei-cinci ani, scrie Agerpres.

Analistul Mike Trippitt de la compania Numis consideră că planul va aduce beneficii băncii prin reducerile de costuri și majorarea capitalului.

„Era clar de ceva timp că Guvernul vrea ca RBS să se concentreze pe creditarea persoanelor fizice și juridice din Marea Britanie”, a explicat analistul.

Guvernul Marii Britanii a cheltuit peste 66 miliarde de lire sterline (106 miliarde de dolari) pentru a salva Royal Bank of Scotland Group Plc și Lloyds Banking Group Plc în timpul crizei financiare din 2008.

Guvernul deține 81% din RBS și 40% din Lloyds și intenționează să vândă aceste participații sectorului privat.

din aceeasi categorie