Acasă MediuDezvoltare Durabila „Rabla Local” începe pe 21 aprilie

„Rabla Local” începe pe 21 aprilie

de L M

Administrația Fondului pentru Mediu demarează Programul „Rabla Local” cu prima etapă, cea a înscrierii primăriilor. Programul are toate șansele să fie unul de succes la populație, pentru că posesorii de rable ar primi 3.000 de lei pentru casarea lor, fără obligația de a cumpăra altă mașină nouă. Acesta este cel de-al treilea debut al programului, care a cunoscut două amânări în toamna anului trecut.

Administrația Fondului pentru Mediu anunță deschiderea sesiunii de finanțare a Programului privind privind casarea autovehiculelor uzate pentru solicitanții unități administrativ-teritoriale, începând cu data de 21 aprilie 2023, se arată într-un comunicat de presă al AFM.

„Unitățile administrativ-teritoriale pot depune cererile de finanțare și documentația aferentă prin intermediul aplicației informatice, puse la dispoziție de AFM, în perioada 21 aprilie 2023, ora: 10.00 – 28 aprilie 2023, ora: 23.59”, precizeză comunicatul. Conturile create și utilizate pentru înscrierea în cadrul programelor derulate de AFM rămân valabile și pot fi accesate pentru depunerea cererilor de finanțare în cadrul Programului privind casarea autovehiculelor uzate.

„După încheierea contractelor de delegare încheiate de Administrația Fondului pentru Mediu cu unitățile administrativ-teritoriale și publicarea pe site-ul: www.afm.ro a listei cu UAT-urile care au încheiat contracte de delegare, AFM va publica anunțul de deschidere a sesiunii de înscriere pentru solicitanții persoane fizice și a sumelor alocate”, completează comunicatul.

Potrivit Ghidului de finanțare, beneficarii de rable casate vor primi un „stimulent” în valoare de 3.000 de lei, din care 2.400 de lei sunt asigurați de către AFM. Restul de 600 de lei pentru fiecare mașină clasată va trebui asugurat din bugetul primăriilor. De aceea, există această primă etapă a programului, cu înscrierea primăriilor, care, în acest fel, se angajează să asigure cofinanțarea. Totul este ca, până pe 21 aprilie, debutul programului să nu fie amânat din nou.

din aceeasi categorie