Acasă MediuDezvoltare Durabila Programul Rabla începe cu o amânare

Programul Rabla începe cu o amânare

de L M

Cum ne-a obișnuit, Administrația Fondului pentru Mediu a anunțat că și Programul Rabla 2022, dar și Rabla Plus, vor debuta cu o amânare, adică cel mai târziu pe 8 februarie, față de 4 februarie, așa cum fusese stabilit. Explicația oficială: Monitorul Oficial nu a apucat să publice Ghidul de finanțare. Se pare că cei de la Monitor s-au supărat că AFM a aruncat „pisica moartă” în curtea lor, așa că Ghidul de finanțare a fost publicat la o zi de când documentul a plecat de la Mediu, adică pe 3 februarie. Așa că vina întârzierii este exclus a AFM.

„Ghidurile pentru Programele Rabla Clasic şi Rabla Plus 2022 au fost trimise spre publicare în Monitorul Oficial în data de 02.02.2022. Ulterior publicării se vor lansa Programele Rabla Clasic şi Rabla Plus 2022, cel târziu pe 8 februarie”, a anunţat, joi, pe pagina de Facebook, Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).

„Traducerea” mesajului este că vina aparține Monitorului Oficial, nu autorităților de mediu, care au trimis atât de târziu Ghidul de finanțare spre publicare. Această amânare a stârnit internauții, care „s-au revărsat” asupra AFM cu reproșuri.

Și ca să nu mai fie niciun fel de discuție, Monitorul Oficial a publicat și ghidurile de finanțare pentru cele două programe (n.r. – MO nr. 109 și 110 din 3.02.2022). Așa că „mingea” este în terenul AFM.

Luna trecută, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, declara că ediţia din acest an a Programului „Rabla” va demara pe data de 4 februarie, în Vinerea Verde, cu un buget de 1,2 miliarde lei. Mai mult, pe site-ul său, AFM a publicat un calendar cu toate lansările de programe din acest an, Programul „Rabla” figurând pentru data de 4 februarie.

 

din aceeasi categorie

1 comentariu

Bogdan februarie 4, 2022 - 7:33 am

Data de 4 era orientativa și practic amânarea e de 2 zile lucrătoare (în loc de vineri, se face marți, dacă nu cumva chiar luni). Da asa e când jurnalismul e folosit pentru plătit polițe

Comments are closed.