Acasă Economie Profitul Transelectrica s-a prăbușit

Profitul Transelectrica s-a prăbușit

de A
Transelectrica a raportat în primul trimestru din acest an un profit net de 8 milioane de lei, în scădere de la 82 de milioane în primul trimestru al anului 2021.
 
Scăderea cu 90% a profitului net este determinată de creșterea costurilor cu energia achiziționată pentru consumul propriu tehnologic al rețelei (CPT).

”În T1 2022, Transelectrica a înregistrat o scădere a profitabilității activităţii comparativ cu T1 2021, determinată de creşterea preţului mediu al energiei achiziţionate pe PZU care a fost de patru ori mai mare decât în anul precedent, ceea ce a condus la creşterea cheltuielilor cu consumul propriu tehnologic cu 162 mil. lei mai mari decât în anul precedent (+173%). În pofida unui an 2021 dificil și a dificultăților întâmpinate în T1 2022, managementul Companiei a avut o abordare prudentă, ceea ce a condus la înregistrarea unui rezultat pozitiv și la respectarea tuturor obligațiilor financiare”, arată compania.

În intervalul ianuarie–martie 2022, cantitatea totală de energie electrică tarifată pentru serviciile prestate pe piaţa de energie electrică (14,35 TWh) a înregistrat o scădere de 4% comparativ cu aceeași perioadă a anului 2021 (diferența între cele două perioade fiind de -0,6 TWh).

 

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.