Acasă Economie Producţia industrială a scăzut în primele trei luni

Producţia industrială a scăzut în primele trei luni

de A

Producţia industrială (serie brută) a scăzut în primele trei luni cu 0,2%, ca efect al scăderilor producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-5,4%) și industriei extractive (-0,7%), comparativ cu perioada similară din 2021, potrivit Institutului Național de Statistică (INS).

 Industria prelucrătoare a crescut cu 0,8%. Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1.I – 31.III.2022, comparativ cu perioada 1.I – 31.III.2021, a fost mai mică cu 1,7%, din cauza scăderilor înregistrate în producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-4,6%) și industria extractivă (-0,5%)”, notează INS.

Industria prelucrătoare a crescut cu 0,5%.

În luna martie 2022, producţia industrială (serie brută) a crescut faţă de luna precedentă cu 10,6%, ca efect al creșterilor înregistrate de cele trei sectoare industriale: industria extractivă (+12,8%), industria prelucrătoare (+11,8%) și producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+3,1%).

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mică faţă de luna precedentă cu 0,7%. Industria prelucrătoare a scăzut cu 1,6%, în timp ce industria extractivă și producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat au crescut cu 1,2%, respectiv cu 1,0%.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a fost mai mică cu 1,6%, din cauza scăderilor înregistrate în cele trei sectoare industriale: producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-9,0%), industria extractivă (-2,4%) și industria prelucrătoare (-0,2%).

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut cu 3,9%, ca urmare a scăderilor înregistrate de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-8,6%), industria extractivă (-2,5%) și industria prelucrătoare (-0,4%).

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.