Acasă Economie Primăria Iași vrea să cumpere 100.000 de tone de cărbune

Primăria Iași vrea să cumpere 100.000 de tone de cărbune

de A
Municipalitatea ieşeană vrea să cumpere 100.000 de tone de cărbune necesar alimentării sistemului centralizat de furnizare a apei calde şi energiei termice în iarna 2021 – 2022. Primarul Mihai Chirica spune că procedura de achiziţie publică, postată în Sistemul Electronic al Achiziţiilor Publice (SEAP – SICAP), are o prevedere financiară de peste 60,79 milioane de lei, fără TVA, respectiv circa 14,6 milioane de euro.
 
„În momentul de faţă mai avem pe stoc circa 25.000 de tone de cărbune, deci putem porni furnizarea căldurii imediat ce vine sezonul rece. După cum s-a putut vedea, nu au fost sincope în preluarea acestei activităţi de către municipalitate de la Veolia, noi făcând şi reparaţiile capitale şi activităţi de întreţinere pentru toate echipamentele. Sperăm ca licitaţia să atragă oferte competitive şi să încheiem contractul cât mai repede”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Companiile interesate sunt încurajate de acesta să depună oferte până cel târziu pe 6 octombrie. Pentru a putea participa la procedura de atribuire în calitate de ofertanţi operatorii economici au obligaţia să se înregistreze în SEAP – SICAP. Potenţialii ofertanţi vor prezenta oferta tehnică şi financiară conform cerinţelor din caietul de sarcini. Oferta financiară se va prezenta în dolari / tonă fără TVA (raportat la puterea calorifică de referinţă) şi nu va putea fi modificată pe toată durata derulării contractului.

Cărbunele va fi livrat în termen de 40 zile calendaristice de la data semnării contractului de furnizare de către ambele părţi. Prima livrare se va efectua în termen de 10 zile calendaristice de la data semnării contractului de furnizare de către ambele părţi. Durata contractului este de 12 luni.

Serviciul public de alimentare cu energie termică a fost preluat de municipiul Iaşi de la operatorul Veolia Energie Iaşi, în luna mai, iar în prezent serviciul fiind operat de SC Termo-Service SA.

din aceeasi categorie