Acasă Economie Premier Energy a cumpărat un parc eolian de 34,5 MW în România

Premier Energy a cumpărat un parc eolian de 34,5 MW în România

de A
Enercon GmbH, cel mai mare producător german de turbine eoliene, a finalizat cu succes vânzarea integrală a participației deținute în cadrul companiei Ecoenergia SRL, care operează în România un parc eolian cu capacitatea de 34,5 MW, dotat cu 15 turbine eoliene, potrivit unui comunicat al casei de avocatură Wolf Theiss, care a intermediat tranzacția. Premier Energy acționează pe piața distribuției și furnizării de gaze, fiind controlată de fondul ceh de investiții Emma Capital.

Ecoenergia, producător de energie electrică din sursă eoliană, dezvoltă proiecte pentru producerea de energie din surse regenerabile, operând un parc eolian cu o capacitate de 34,5 MW, în comuna Stejaru, judeţul Tulcea.

„Procesul de vânzare a fost extrem de competitiv, acest parc eolian operațional cu capacitatea de 34,5 MW generând foarte mult interes, toate ofertele fiind atent examinate atât din punct de vedere comercial și legal, cât și din perspectiva celerității în consumarea tranzacției. Sunt foarte mândră de specialiştii noştri în M&A și în energie, care au fost extrem de ocupaţi în 2021 și au finalizat numeroase tranzacții în industria energetică, precum și în alte sectoare importante, precum IT și sănătate” a declarat Ileana Glodeanu, avocat partener şi coordonatoarea practicii Corporate / M&A în cadrul biroului Wolf Theiss din Bucureşti, în legătură cu tranzacţia.

Tranzacţia a fost semnată în data de 17 decembrie 2021 și a obținut decizia de aprobare a preluării controlului unic din partea Consiliului Concurenţei din România la începutul lunii ianuarie 2022.
 
 

din aceeasi categorie