Acasă MediuDezvoltare Durabila Plaje gata pentru turiști

Plaje gata pentru turiști

de L M

Plajele din sudul Litoralului sunt pregătite pentru primirea turiștilor care vor să-și petreacă minivacanța de 1 Mai pe țărmul Mării Negre, anunță Administrația Națională „Apele Române” (ANAR). Efortul a fost destul de mare pentru că vremea rea de la sfârșitul lui martie a afectat programul lucrărilor de amenajare a plajelor.

Activitățile de pregătire a plajelor au fost demarate la 20 februarie 2018 și până la 16 aprilie 2018 au fost amenajate si predate către utilizatorii de plaje, conform clauzelor contractuale, acele suprafețe care fac obiectul contractelor de închiriere, urmând ca până la 1 mai 2018 sa fie finalizate lucrările si pe suprafețele de plajă libere de contract, se arată într-un comunicat de presă al ANAR. Potrivit comunicatului, în intervalul 10 martie – 1 aprilie 2018 s-au înregistrat fenomene meteo de intensitate medie si mare, respectiv furtuni, care au afectat Litoralul românesc și au cauzat întârzieri în desfășurarea activitătilor de pregătire a plajelor. Cu toate acestea, întârzierile vor fi recuperate până la data de 1 mai 2018”, dă asigurări administrația.

Lucrările de pregătire a plajelor au fost destul de mari, presupunând lucrări de terasare ce au necesitat utilizarea a aproximativ 80.000 mc de material, dar și demontarea gardurilor de stuf pe o lungime de aproape 10 km. S-au nivelat 350.000 mp de plaje, iar curățarea acestora a dus la 400 de tone de spărturi de scoici și 700 de tone de deșeuri.

„Până în acest moment au fost predate către utilizatorii de plaje 319 subsectoare închiriate, ceea ce reprezintă 100% din contractele existente care se supun procedurii de predare la începutul sezonului estival”, susține ANAR.

Lucrările de amenajare a plajelor continuă pe alte trei tronsoane, de la Năvodari la Constanța, de la Agigea la Tuzla și de la Olimp la Vama Veche; toate trei sunt gata 90%.

Administrația atrage atenția că, după predarea sectoarelor de plajă, curățarea acestora va fi responsabilitatea concesionarilor.

„Administrația Națională „Apele Române” îi asigură pe cetățenii care au decis să își petreacă minivacanța de 1 Mai pe Litoral că vor găsi plajele pregătite pentru a petrece câteva zile libere în cele mai bune condiții”, completează comunicatul.

din aceeasi categorie