Acasă Stiri InterneGaze OMV Petrom are o nouă politică de dividende

OMV Petrom are o nouă politică de dividende

de A

OMV Petrom, cel mai mare producător de ţiţei şi gaze din sud-estul Europei, a anunțat o nouă politică de dividende, ”pentru a le oferi acționarilor siguranța unui dividend stabil, predictibil şi atractiv în anii următori”, arată societatea.

„OMV Petrom se angajează să asigure acționarilor o rentabilitate competitivă pe perioada ciclului de afaceri, inclusiv prin plata unui dividend crescător. Ne propunem să creștem în fiecare an valoarea dividendului sau cel puțin să menținem nivelul din anul anterior, în concordanță cu performanța financiară și necesarul de investiții, având în vedere soliditatea financiară pe termen lung a societății”, arată un raport al companiei.

Producătorul de țiței și gaze vrea să acorde un dividend brut de 0,02 lei/acţiune din profitul obţinut anul trecut, propunerea fiind aprobată de către Consiliul de Supraveghere pe 19 martie şi urmând a fi supusă aprobării Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor convocată pe 26 aprilie.

Compania are o capitalizare de 18,46 miliarde lei.

OMV Petrom a raportat anul trecut un profit net în creştere cu 140%, de 2,48 miliarde lei, de la 1,03 miliarde lei în anul 2016, în timp ce vânzările au urcat cu 17%, la 19,4 miliarde lei, de la 16,6 miliarde lei.

Numărul de angajaţi al Grupului OMV Petrom a scăzut la sfârşitul anului trecut cu 7%, la 13.790 salariaţi.

OMV, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,64% din acţiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deţine 9,9985%, iar 18,35% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti şi la Bursa de Valori Londra.

din aceeasi categorie