Nuclearelectrica le-ar putea crește salariile angajaților
noiembrie 11, 2017
Conducerea companiei Nuclearelectrica a anunțat că a avut discuții cu liderii sindicatelo reprezentative din industria nucleară, în care le-au fost comunicate intenția de a analiza impactul transferului contribuțiilor sociale și ”măsurile ce vor fi adoptate pentru a menține și pentru a crește nivelul salarial actual al personalului Nuclearelectrica”.
”La nivelul Nuclearelectrica există o viziune strategică concretizată în decizii ale Consiliului de Administrație privind importanța resursei umane în menținerea rezultatelor companiei, sens în care politicile și măsurile de resurse umane, implicit pachetele salariale, sunt orientate către asigurarea acestui obiectiv strategic”, anunță compania într-un comunicat.
Conducerea Nuclearelectrica precizează că va adopta o strategie compensatorie aplicabilă anului 2018 pe baza discuțiilor asiguratorii cu reprezentanții sindicatelor din companie și perspectivele de piață, ”prioritatea conducerii companiei fiind retenția și motivarea personalului din Nuclearelectrica”, dată fiind specificitatea și complexitatea industriei nucleare și necesitatea menținerii personalului înalt calificat și nivelului ridicat de securitate nucleară.
”Orice decizie/măsură cu impact asupra veniturilor angajaților companiei este invariabil comunicată de conducerea companiei direct către personalul companiei, dacă există astfel de situații”, se mai arată în comunicat.
SNN a înregistrat în primul semestru al acestui an un profit net de 133,78 milioane lei (29,2 milioane euro), în creştere de 77 de ori faţă de perioada similară a anului trecut, pe fondul creşterii producţiei şi a încasărilor.
Producţia de energie a companiei a crescut în primul semestru cu 5,5%, la 5.066 GWh, ”în condiţiile unei opriri planificate semnificativ mai reduse a unităţii planificate să intre în oprirea planificată”, arată raportul companiei.
Veniturile din vânzarea energiei electrice au urcat în primele şase luni cu 20,2%, la 869,7 milioane lei.
Cele două unităţi de la Cernavodă asigură aproape 20% din producţia totală de electricitate a ţării.
Acţionarul majoritar al companiei este Ministerul Energiei, care are o participaţie de 82,49%.