Acasă EconomieComunicatii & IT Nou centru operaţional TNT în Timişoara

Nou centru operaţional TNT în Timişoara

de GM

TNT România, parte a TNT Express, unul dintre liderii globali în curierat şi servicii logistice, a inaugurat un nou hub, în imediata vecinătate a Aeroportului Internaţional “Traian Vuia” din Timişoara, se arată într-un comunicat de presă.

Centrul din Timişoara a fost construit conform specificaţiilor TNT, pentru a oferi suportul operaţional şi tehnologic specific serviciului express de înaltă performanţă. Companiile din zona de vest a României obţin, astfel, acces la capacităţi operaţionale extinse, conexiuni aeriene şi rutiere directe, precum şi toate facilităţile necesare industriilor de vârf.

“Expedierile naţionale sau internaţionale, precum şi operaţiuni logistice de amploare reflectând contracte comerciale sau campanii complexe, vor fi procesate în cadrul acestui nou hub modern, cu 1200 mp de spaţiu de depozitare”, se mai arată în comunicat.

Accesul transporturilor în zona de depozitare este facilitat şi securizat în cadrul celor 22 de zone de andocare pentru autoutilitare, al celor 7 platforme destinate camioanelor Reţelei Rutiere Europene TNT Express, precum şi pe platforma destinată exclusiv transporturilor aeriene.

Expedierile care tranzitează hub-ul TNT sunt, mai departe, procesate cu ajutorul benzilor de sortare şi a aparatului cu raze X, în condiţii de rapiditate şi siguranţă sporite, pentru un transfer în condiţii perfecte către destinaţia finală. Transporturile aeriene Express pot fi, astfel, încărcate direct în aeronava dedicată, care asigură conexiuni zilnice, un avantaj major în direcţia optimizării timpilor de preluare, respectând, în acelaşi timp, reglementările specifice industriei transporturilor.

În cadrul noului hub express sunt rezervate spaţii speciale pentru bunurile periculoase şi pentru produsele de valoare, facilităţi importante pentru clienţii din diverse industrii cheie, prezente în zonă: industria auto, electronică şi high-tech, dar şi domeniul medical – farmaceutic. Ca operator certificat pentru transporturi express, inclusiv pentru diverse categorii de bunuri cu regim special (vopseluri, parfumuri, solventi etc), TNT poate asigura desfăşurarea acestor expedieri în regim de curierat, aspect relevant din punct de vedere al eficientizării proceselor logistice.

“Pentru noi sunt extrem de importante calitatea serviciilor şi soluţiile inovatoare pe care le oferim clienţilor noştri, în contextul perspectivelor de dezvoltare zonale”, a declarat Dorin Hanea, Country Development Manager TNT România. “Am proiectat un nou centru, la cele mai înalte standarde ale industriei express, pentru a susţine creşterea economică sustenabilă a partenerilor noştri, fie că vorbim de afaceri locale sau de comerţ internaţional”, a mai spus Dorin Hanea.

În cei 600 mp de spaţiu destinat birourilor TNT din Timişoara, experţii în managementul lanţurilor de distribuţie sau în probleme legate de vamă, acordă asistenţă clienţilor companiei. În funcţie de piaţa de desfacere căreia i se adresează şi de volumele transportate, clienţii pot opta pentru variantele aeriene, rutiere sau chiar pentru conexiuni naţionale şi internaţionale directe (Direct Express).

Noul sediu TNT din Timişoara, cu rol coordonator la nivel regional (Road Management Centre pentru Europa de Est în cadrul Reţelei Rutiere Europene a companiei), constituie un nou reper pentru mediul de afaceri local şi o resursă strategică pentru dezvoltarea de noi investiţii în zona de vest a României, se mai arată în comunicat.

TNT Express este unul dintre marii integratori în domeniul serviciilor de curierat express şi logistică la nivel global. Compania livrează zilnic aproape 1 milion de colete, documente şi marfă în peste 200 de ţări de pe glob. TNT Express oferă clienţilor săi reţele integrate, aeriene şi rutiere, în Europa, China, America de Sud, Asia şi Oceania, Orientul Mijlociu. Cifra de afaceri a companiei a fost de 7.2 miliarde de euro in 2011.

din aceeasi categorie