Acasă Stiri InterneGaze Ministerul Energiei vrea să schimbe board-ul Romgaz

Ministerul Energiei vrea să schimbe board-ul Romgaz

de A

Ministerul Energiei propune în Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) Romgaz din data de 7 septembrie numirea altor persoane în Consiliul de Administraţie (CA) al companiei, cu mandat provizoriu de patru luni.

Pe lista celor propuşi se află Laurenţiu Bulimar, Romeo Cristian Ciobanu, Dorin Liviu Nistoran, Remus Grigorescu şi Ioan Daniel Cermonea, potrivit unor documente ale producătorului de gaze.

Aceasta deşi, iniţial, în primul convocator al acestei şedinţe AGA, ministerul propusese prelungirea cu încă două luni a actualilor reprezentanţi în CA: Virgil Metea, care este şi director general, Gheorghe Gabriel Gheorghe, Bogdan Nicolae Stan şi Alexandru Chirilă.

Pe lista propunerilor pentru CA mai sunt Petrus Antonius Maria Jansen şi Sorana Baciu, din partea acţionarilor minoritari.

Membri CA cu mandat provizoriu vor primi o remuneraţie egală cu de două ori media pe ultimele 12 luni a câştigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfăşurată conform clasificării activităţilor din economia naţională.

Producătorul naţional de gaze Romgaz este listat la Bursa de Valori Bucureşti. Ministerul Energiei este acţionar majoritar, cu 70% din totalul acţiunilor.

Compania a înregistrat un profit net de 252,7 milioane lei în primul semestru din acest an, mai mare cu 41,1% comparativ cu perioada similară din 2016, pe fondul creşterii vânzărilor de gaze şi electricitate, concomitent cu diminuarea cheltuielilor.

 

din aceeasi categorie