Acasă EconomieIndustrie Membrii CA Oil Terminal Constanța, aleși prin vot cumulativ

Membrii CA Oil Terminal Constanța, aleși prin vot cumulativ

de A

Acționarii Oil Terminal Constanţa, operatorul terminalului petrolier de stat de la Marea Neagră, au revocat doi membri din Consiliul de Administrație și au ales șapte administratori prin metoda votului cumulativ.

Astfel, Andrei-Ionuț Onofrei și Nicolae Cîmpeanu au fost revocați din calitatea de membri ai Consiliului de Administrație din cauză că nu au fost reconfirmați prin vot cumulativ.

Cei șapte membri ai Consiliului de Administratie aleși prin metoda votului cumulativ, potrivit prevederilor OUG 109/2011, sunt: Ciprian-Dragoș Lazariu, Toma- Bogan Costreie, Cristian-Florin Gheorghe, Ramona Ungur, Paul Cononov, Radu Cristian Pop și Ovidiu – Aurelian Andrei.

Oil Terminal Constanța a raportat anul trecut un profit de 5 milioane lei, în scădere cu 67% faţă de anul anterior.

Veniturile din exploatare au scăzut cu 2% anul trecut, la 158,4 milioane lei.

Compania are aproape 950 de salariaţi.

Principalul acţionar este statul român prin Ministerul Energiei, deţinând 59,62% din capitalul social.

Oil Terminal Constanţa are o capacitate de depozitare de circa 1,5 milioane metri cubi şi este cel mai mare operator pe mare din portul Constanta, specializat în manipularea ţiţeiului, produselor petroliere, petrochimice lichide şi alte produse finite sau materii prime lichide pentru import, export şi tranzit.

Societatea Oil Terminal este listată la Bursa de Valori Bucureşti şi are o valoare de piaţă de aproape 99,47 milioane lei.

din aceeasi categorie