Acasă EconomieIndustrie Mark Mobius pleacă de la conducerea TEMIT

Mark Mobius pleacă de la conducerea TEMIT

de A

Mark MobiusMark Mobius a anunțat că renunță la poziția de lead manager la fondul de investiții Templeton Emerging Markets Investments Trust, TEMIT, predând ștafeta după 26 de ani în care a condus acest fond de 1,9 miliarde de lire sterline, transmite Reuters.

Începând cu data de 1 octombrie 2015, Mark Mobius va fi succedat în funcție de Carlos Hardenberg, dar va rămâne în continuare în echipa care se ocupă de managementul portofoliului acestui fond.

”Templeton Emerging Markets Group revizuiește în mod periodic numirile în echipa managerială și face modificări pe baza a ceea ce consideră că este în interesul clienților noștri”, a declarat Mark Mobius, 78 de ani.

Mobius, unul dintre pionierii investițiilor pe piețele emergente, va ocupa în continuare funcția de președinte la Templeton Emerging Markets Group, care gestionează fondul de investiții TEMIT. Acest grup a fost înființat în anul 1987, iar la finele lunii martie 2015 gestiona active în valoare de 26,8 miliarde lire sterline (41,64 miliarde de dolari).

De asemenea, Mark Mobius rămâne în continuare președinte executiv al companiei americane Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea. Acesta din urmă deține un portofoliu de valori mobiliare cu active de peste 2,9 miliarde de euro și este listat pe Bursa de Valori București din ianuarie 2011.

din aceeasi categorie