Acasă Economie Mai ieftin cu roci vulcanice

Mai ieftin cu roci vulcanice

de GM

Costul încălzirii cu radiatoarele electrice cu rocă vulcanică este cu 47,6% mai mic decât cel al centralei termice pe gaze, este concluzia unui studiu comparativ, realizat pe timp de iarnă, într-un bloc bucureştean.

“Cheltuielile pentru încălzirea pe timp de iarnă a unui apartament (patru camere, bloc vechi, neizolat, 122 mp, orientare spre Nord) au fost sub jumătate din cele pentru o locuinţă similară, aflată în acelaşi imobil, un etaj mai jos, dar dotată cu centrală termică proprie şi calorifere de oţel”, a declarat directorul general al AMASS Integral Solution, Dana B. Rulea, transmite Agerpres.

Aceasta a subliniat că amortizarea costurilor de achiziţie şi punere în funcţiune a radiatoarelor AMS-convect se obţine, datorită eficienţei termice ridicate, “în mai puţin de trei ierni”.

Radiatoarele electrice cu rocă vulcanică continuă să emită căldură încă o oră după oprirea sistemului. Costul unei instalaţii complete nu îl depăşeşte pe cel solicitat de o instalaţie clasică pe gaz, iar radiatoarele cu rocă vulcanică au garanţie de 12 ani, se arată într-un comunicat AMASS.

din aceeasi categorie