Acasă Stiri ExterneAmerica Legea offshore se întoarce la comisiile parlamentare

Legea offshore se întoarce la comisiile parlamentare

de L M

După scandalul de marți din comisiile reunite din cadrul Camerei Deputaților, votarea Legii offshore era dată ca sigură. Numai că socoteala PSD s-a lovit de ALDE și UDMR, dar mai ales de lipsa propriilor parlamentari. Ca să nu riște picarea legii la votul final, PSD a acceptat, în cele din urmă, ca proiectul Legii offshore să fie retrimis comisiilor parlamentare pentru o nouă formă.

Proiectul Legii offshore, ce vizează gazele din Marea Neagră, a avut un program foarte strâns de adoptare, astfel că era planificat ca astăzi să fie introdus pentru votul final. Dezbaterile în comisii au durat, cu mare scadal, până marți seara, dar, în cele din urmă, propunerea legislativă a fost aprobată de membrii comisiilor reunite, astfel că plenul Parlamentului putea să-l voteze azi.

ALDE și UDMR și-au menținut părerea cu privire la o nouă discutare a legii, invocând lipsa unor analize temeinice și, mai ales, lipsa informării din partea PSD cu privire la modificările aduse proiectului de lege. Inițial, UDMR a solicitat, plenului Parlamentului, retrimiterea la comisii a proiectului de lege, dar cererea le-a fost respinsă. Până când a fost primit mesajul de la vârful PSD cu aceeași solicitare, care, de această dată, a fost aprobată. Motivul pentru care PSD și-a schimbat radical poziția este unul banal – nu întrunea majoritatea necesară, în condițiile în care ALDE și UDMR cert nu votau proiectul.

din aceeasi categorie