Acasă EconomieIndustrie Investiţii imobiliare de 359 milioane euro în S1

Investiţii imobiliare de 359 milioane euro în S1

de A

birouri imobiliareVolumul investiţiilor imobiliare în prima jumătate a acestui an a ajuns la 359 de milioane de euro, unul din cele mai ridicate niveluri din ultimii şase ani, potrivit unui raport al companiei de consultanţă imobiliară CBRE. Doar în primul semestru al lui 2014 investiţiile au depăşit acest nivel, ajungând la aproximativ 400 de milioane de euro.

Comparativ cu prima jumătate a anului trecut, când au fost investiţi 107 milioane de euro, volumul investiţional din primul semestru al acestui an este de peste trei ori mai mare, arată raportul CBRE România privind investiţiile imobiliare.

Proprietăţile din retail şi din sectorul birouri au fost cele mai tranzacţionate în S1 2016, cu o pondere de 88% din totalul investiţiilor. Conform CBRE, investiţiile străine continuă să fie predominante pe piaţa de real-estate din România, ponderea capitalului autohton fiind de doar 1% din totalul investiţiilor.

„Mai multe tranzacţii substanţiale pe cale a fi finalizate în acest an arată că 2016 are un potenţial cert de a depăşi performanţele anului lui 2015, în timp ce volumul total de proprietăţi cu potenţial de tranzacţionare indică o creştere continuă a investiţiilor în real-estate în următoarele 18 luni”, apreciază Robert Paulson, director în cadrul CBRE România.

Cele mai mari cinci tranzacţii înregistrate în S1 2016 reprezintă peste 80% din volumul investiţional total. Raportul precizează şi că în acest an s-a înregistrat una din cele mai mari tranzacţii în afara Bucureştiului – achiziţia Sibiu Shopping Center din iunie, în valoare de 100 de milioane de euro.

din aceeasi categorie