Acasă MediuDezvoltare Durabila Interes mare la „Rabla pentru Electrocasnice”

Interes mare la „Rabla pentru Electrocasnice”

de L M

Programul „Rabla pentru Electrocasnice” pare că a debutat cu bine, după ce, în prima zi, au fost create peste 61.000 de conturi de către beneficiari. Acesta este primul pas în procesul de subvenționare promisă de stat. Mai rămâne ca și aceste conturi să fie validate de către Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) și abia apoi cetățenii pot să înceapă demersurile pentru obținerea voucherelor și a electrocasnicelor dorite.

Peste 61.000 de conturi au fost create, până vineri la ora 17:00, în platforma electrocasnice.afm.ro, în cadrul Programului „Rabla pentru electrocasnice”, conform datelor publicate de Ministerul Mediului pe pagina de Facebook. Conturile pot fi create până joi, 20 mai, ora 23:59.

Ministerul Mediului anunță că, după validarea conturilor create, prin procesarea documentelor depuse, în cele 3 etape ale programului vor fi selectate echipamentele dorite, astfel: Etapa I – vouchere aferente categoriei din care fac parte maşinile de spălat rufe/vase şi frigiderele/congelatoarele (21 mai – 3 iunie); Etapa II – vouchere aferente categoriei din care fac parte televizoarele, laptopurile şi tabletele (4 iunie-17 iunie); Etapa III- vouchere aferente categoriei din care fac parte aparatele de aer condiţionat, uscătoarele de rufe şi aspiratoarele (18 iunie – 1 iulie).

Programul „Rabla pentru electrocasnice”, sesiunea 2021, a debutat vineri, începând de la ora 10:00, cu perioada de înscriere a persoanelor fizice. La sesiunea din acest an, modul de accesare a programului este puțin diferită față de cele din anii anteriori, softul fiind asigurat de STS.

Ediția 2020, ce trebuia să se desfășoare în decembrie, nu s-a mai ținut; scuza oficială a fost că se impuneau „măsuri de siguranță suplimentare”. La acea vreme, procedurile premergătoare derulării programului nu erau îndeplinite. Astfel, lista cu comercianții validați a apărut la o săptămână după începerea programului. În cele din urmă, se pare că acei comercianți sunt acceptați să participe la ediția 2021 a programului.

Bugetul alocat ediţiei din acest an a Programului „Rabla pentru electrocasnice” este de 75 milioane de lei și se așteaptă ca 200.000 de persoane să participe la program.

 

din aceeasi categorie