Acasă EconomieBanci & Asigurari ING Bank, amendată cu 20.000 lei de ANPC

ING Bank, amendată cu 20.000 lei de ANPC

de A

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a sancţionat ING Bank cu amendă contravenţională în valoare de 20.000 lei, după ce zilele trecute banca a dublat tranzacţiile realizate de o parte dintre clienţii din România. 

„Ca urmare a aparitiei in mass-media, in data de 8.10.2018, a unor informatii referitoare la faptul ca, pentru o parte din clientii ING Bank au fost dublate tranzactiile realizate cu cardurile online, la ATM-urile si POS-urile altor banci, echipa de control a Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) s-a autosesizat, fiind astfel initiat un control operativ”, se arată într-un comunicat de presă.

Astfel, ANPC a solicitat băncii un punct de vedere cu privire la incidentul operaţional care a afectat clienţi ai băncii, în cursul zilei de 8 octombrie anul curent.

„În urma verificărilor efectuate, banca a emis, în data de 9.10.2018, un punct de vedere prin care recunoaşte faptul că, în data de 8.10.2018, începând cu ora 14.00, ING Bank a identificat dublarea tranzacţiilor efectuate de un număr de 225.525 consumatori, clienţi ai băncii, fiind astfel afectate interesele economice ale acestora”, se arată în comunicatul ANPC.

De asemenea, ING Bank susţine, printr-un punct de vedere suplimentar, că din numărul total de consumatori afectaţi, „aproximativ 7.000 de clienţi care au iniţiat plăţi până la momentul remedierii, au fost afectaţi în mod direct, ca urmare a intervenirii incidentului, în sensul în care tranzacţiile acestora au fost respinse pe motiv de fonduri insuficiente”.

din aceeasi categorie