Acasă MediuDezvoltare Durabila Împăduriri de toamnă la Romsilva

Împăduriri de toamnă la Romsilva

de L M

Plantările de toamnă ale Regiei Naţionale a Pădurilor (RNP) Romsilva se concentrează în zona de sud și lunca Deltei Dunării. Sunt vizate regenerări pe mai mult de 2.700 ha, dintr-un plan de peste 14.000 ha de plantat în anul 2022. Tradițional, cea mai mare parte a împăduririlor se realizează în campania de primăvară.

Circa 3,5 milioane de puieți forestieri vor fi plantați de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva în campania de împăduriri de toamnă, se arată într-un comunicat de presă al regiei. În cadrul acestei campanii, vor fi regenerate 2.727 ha fond forestier proprietatea publică a statului, din care 1.640 ha prin regenerări naturale și 1.087 ha prin regenerări artificiale, adică prin lucrări de împăduriri. De asemenea, în campania de împăduriri de toamnă vor fi realizate lucrări de completări pe 202 ha și de refacere a plantațiilor afectate de calamități pe 149 ha.

Șantierele pe care se execută lucrările de regenerare în campania de toamnă sunt concentrate, în marea lor majoritate, în zonele de câmpie din sudul țării și în zonele din lunca și Delta Dunării, în prealabil fiind executate lucrări mecanizate de pregătire a terenului și a solului, precizează comunicatul.

În campania de împăduriri de primăvară, Romsilva a regenerat 11.899 ha fond forestier proprietatea publică a statului, din care 8.187 ha prin regenerări naturale și 3.712 ha prin lucrări de împăduriri, fiind utilizați 21,9 milioane de puieți forestieri. Au fost realizate și lucrări de completări curente în plantații pe 1.534 ha și de refacere pe alte 180 ha.

Programul regiei din acest an, privind pădurea proprietate publică a statului, prevede regenerarea a 14.057 ha în cele două campanii de împăduriri, de primăvară și toamnă, din care 9.354 ha prin regenerări naturale și 4.703 ha prin regenerări artificiale, lucrări de completări pe 1.729 ha și de refacere pe alte 329 ha.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane ha păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării, și asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. De asemenea, Romsilva administrează 22 de parcuri naționale și naționale, precum și 12 herghelii de stat. Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% dețin certificarea managementului forestier în standard internațional.

 

din aceeasi categorie