Acasă MediuDezvoltare Durabila Hidroelectrica vinde în septembrie alte 27 de hidrocentrale

Hidroelectrica vinde în septembrie alte 27 de hidrocentrale

de GM

microhidrocentralaProducătorul de energie Hidroelectrica scoate la licitaţie deschisă cu strigare 27 de centrale hidroelectrice de mica putere (CHEMP) din nouă judeţe, cu o putere totală intalată de 20,3 MW, procedurile de vânzare fiind programate pentru luna septembrie.

„Hidroelectrica va vinde în cadrul licitaţiilor deschise cu strigare din perioada 15-18 septembrie 27 de CHEMP-uri, cu o putere totală instalată de 20,3 MW şi o energie de proiect de 60,6 GWh. Activele supuse vanzarii sunt structurate în 17 pachete şi sunt situate în 9 judeţe „, a anunţat producătorul de energie.

Centralele scoase la vânzare sunt: CHEMP Neagra Şarului 1, CHEMP Neagra Şarului 2, CHEMP Şaru Dornei 1, CHEMP Şaru Dornei 2, CHEMP Fălticeni, CHEMP Gura Haitii 1, CHEMP Gura Haitii 2, CHEMP Lucaciu, CHEMP Panaci – Suceava, CHEMP Târlung 1, CHEMP Târlung 2, CHEMP Târlung 3, CHEMP Târlung 4, CHEMP Hălchiu Moară – Braşov, CHEMP Valea Cracului 1, CHEMP Valea Cracului 2, CHEMP Valea Cracului 3, CHEMP Zeicani, Neamţ – CHEMP Neagra, CHEMP Bolovăni, CHEMP Cracău 1 – Hunedoara, CHEMP Tălmaciu, CHEMP Răşinari, Bacău – CHEMP Caraliţa -Sibiu, CHEMP Chiuzbaia – Maramureş, CHEMP Sebiş – Arad, CHEMP Limpedea – Argeş.

Dosarele de prezentare întocmite de Hidroelectrica pentru vânzarea fiecărui pachet de active, pot fi procurate de luni până vineri, începând cu data de 26 iunie până pe 18 august 2014.

În vederea participării la licitaţie, ofertanţii trebuie să depună documentele de participare până pe 3 septembrie 2014, deschiderea plicurilor urmând să aibă loc în perioada 8-11 septembrie 2014.

În etapele precedente, începând cu iulie 2013, au fost vândute un număr de 21 de centrale hidroelectrice de mica putere, la preţul total de 69,3 milioane de lei (15,7 miliaone de euro).

Microhidrocentralele sunt capacităţi de producţie din surse regenerabile care până la o putere instalată de 10 MW sunt beneficiare ale schemei de sprijin prin certificate verzi.

Hidroelectrica este controlată de stat prin Departamentul pentru Energie. Compania este în însolvenţă din luna februarie, a doua oară în mai puţin un an, prima procedură fiind deschisă în perioada iunie 2012 – iunie 2013.

din aceeasi categorie