Acasă Economie Guvernul caută soluții să termine la timp laserul de la Măgurele

Guvernul caută soluții să termine la timp laserul de la Măgurele

de A

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă avut o vizită de lucru la Institutul Național pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei”, alături de ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene Dan Vîlceanu, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Florin Spătaru, și secretarul de stat în Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Iulian Popescu.

Premierul a vizitat facilitățile logistice ale institutului, sălile de experimente și laboratoarele din cadrul proiectului „Extreme Light – Nuclear Physics” (ELI-NP).

”Au avut loc discuții, împreună cu reprezentanții conducerii institutului și ai proiectului ELI-NP, reprezentantul Administrației Prezidențiale, parlamentari, reprezentanți ai administrației locale și ai mediului academic.  A fost prezentat stadiul actual de implementare a proiectului și au fost discutate soluții necesare pentru respectarea termenului de finalizare a proiectului ELI-NP. În acest sens, va fi organizată o întâlnire a Comitetului Interinstituțional privind proiectul ELI-NP”, a informat Guvernul.

Totodată, discuțiile au avut în vedere o mai strânsă colaborare între mediul de cercetare, cel academic și domeniul privat. Obiectivul comun îl reprezintă valorificarea  proiectelor de cercetare și în sectorul comercial, abordare ce va aduce beneficii economice și sociale.

 

din aceeasi categorie