Acasă Economie Greenvolt Energias Renováveis a fost preluată de GVK Omega

Greenvolt Energias Renováveis a fost preluată de GVK Omega

de A

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care GVK Omega SGPS Unipessoal LDA, Portugalia intenționează să preia Greenvolt Energias Renováveis S.A., Portugalia şi filialele acesteia.

GVK Omega SGPS Unipessoal LDA este o companie de investiții care oferă servicii de gestionare alternativă a activelor, precum și soluții pentru piețele de capital și asigurări. Firmele din portofoliu care dețin filiale în România derulează operațiuni de mecanică generală, activități de testări și analize tehnice, comerț cu ridicata etc.

Greenvolt Energias Renováveis S.A. îşi desfășoară activitatea în domeniul energiei pe bază de biomasă reziduală, energiei electrice din surse regenerabile (fotovoltaice şi eoliene), precum şi în domeniul producerii de energie, pe mai multe piețe europene, inclusiv România, precum şi în Statele Unite ale Americii.

În România, grupul din care face parte Greenvolt Energias Renováveis S.A. controlează o serie de companii care produc energie electrică din surse regenerabile (fotovoltaice), respectiv: LJG Green Source Energy Alpha S.R.L., Sun Records S.R.L. și Sun Terminal S.R.L, și, împreună cu alte companii, deține Terravis Studio S.R.L. și Eolenerg Project S.R.L.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

 

 

din aceeasi categorie