Acasă Economie Explozie la CET Sud

Explozie la CET Sud

de GM

În dimineaţa zilei de 3 decembriue, la termocentrala Sud din capitală a avut loc o explozie, urmată de un incendiu, în urma căruia 4 persoane au fost rănite.

Explozia de la CET Bucureşti Sud a survenit în urma desfundării unui filtru de gaze aferent arzătorului nr.5. În perioada următoare, necesarul de căldură la nivelul Bucureştiul va fi asigurat de ELCEN, se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA).

“În data de 03.12.2012, în cadrul CET Bucureşti Sud, la cazanul nr. 6, care funcţiona integral pe gaze naturale, s-a constatat de către personalul de exploatare o înfundare a filtrului de gaze aferent arzătorului nr. 5 şi s-a acţionat în conformitate cu procedurile interne, prin trimiterea formaţiei de intervenţie pentru desfundarea filtrului în cauză”, se menţionează în comunicat.

MECMA precizează, totodată, că, după izolarea circuitului de gaze naturale la arzătorul nr. 5, luni dimineaţă, în jurul orei 8:30, s-a procedat la demontarea filtrului, “moment în care s-a produs o deflagraţie, urmată de un început de incendiu în zona arzătoarelor etajului nr. 2, care a afectat echipa de lucru formată din trei persoane şi maistrul principal exploatare cazane, aflat în zona pentru asistenţă tehnică”.

La scurt timp, personalul operativ a acţionat în conformitate cu instrucţiunile specifice, evacuând persoanele accidentate, care au fost preluate de echipajele SMURD şi transportate la unităţile medicale, iar personalul de exploatare operativ şi formaţia proprie de intervenţie la incendiu au acţionat corespunzător pentru lichidarea începutului de incendiu, delimitarea şi asigurarea zonei afectate, notează MECMA.

Cazanul nr. 2, aflat în rezervă, şi un cazan cu apă fierbinte (CAF) au fost pornite, pentru asigurarea cu energie electrică şi termică la parametrii normali în Sistemul Energetic Naţional (SEN) şi Sistemul de Termoficare al Capitalei, astfel încât populaţia nu a fost afectată.

În perioada următoare, Electrocentrale (Elcen) Bucureşti este compania care va asigura în totalitate necesarul de căldură al Municipiului Bucureşti.

din aceeasi categorie