Acasă Stiri ExterneAmerica Enel construieşte un parc eolian de 300 MW în SUA

Enel construieşte un parc eolian de 300 MW în SUA

de A

Enel eolieneGrupul energetic italian Enel SpA, prin filiala Enel Green Power North America Inc (EGPNA), a început construcția parcului eolian Rock Creek, acesta fiind primul proiect al Enel în statul Missouri. Parcul eolian este deținut de o filială a EGPNA denumită Rock Creek Project Wind LLC și este situat în Atchison, Missouri.

Noul parc eolian va avea o capacitate instalată totală de 300 MW și va intra în funcțiune până la sfârșitul anului 2017. Enel va investi aproximativ 500 de milioane de dolari în construcția Rock Creek, ca parte a investițiilor prezentate în actualul plan strategic al companiei.

Proiectul este finanțat prin resurse proprii ale Grupului Enel, a anunțat marți grupul.

Complet operațional, Rock Creek va genera aproximativ 1.250 GWh pe an – echivalentul necesarului de consum energetic al peste 100.000 de gospodării americane – evitând emisia a circa 900.000 de tone de dioxid de carbon în fiecare an.

„Începerea lucrărilor de construcție la un alt proiect eolian în SUA consolidează investițiile noastre importante și dezvoltarea pe piața din SUA”, a declarat Rafael Gonzalez, directorul pentru America de Nord al Enel Green Power, divizia pentru energii regenerabile a Grupului Enel.

Energia produsă și certificatele pentru energie regenerabilă obținute de parcul eolian vor fi vândute prin două acorduri de achiziție pe termen lung cu Kansas City Power & Light (KCP & L) și KCP& L Greater Missouri Operations Company.

Rock Creek este unul dintre cele șase proiecte de energie regenerabilă ale Enel aflate în construcție în Statele Unite ale Americii, alături de parcul eolian Drift Sand de 108 MW din Oklahoma, proiectul eolian Cimarron Bend de 400 MW din Kansas, proiectul solar Aurora de 150 MW din Minnesota, proiectul eolian Lindahl de 150 MW din Dakota de Nord și parcul eolian Chisholm View II de 65 MW din Oklahoma.

EGPNA este prezentă în 23 de state din SUA și două provincii canadiene, având o capacitate instalată totală de peste 2,5 GW, din care 2.090 MW provin din surse eoliene, 316 MW din surse hidro, 72 MW din surse geotermale și 29 MW surse solare.

din aceeasi categorie