Acasă Economie E.ON și alpitroni vor instala 2.000 de stații de încărcare ultra-rapidă

E.ON și alpitroni vor instala 2.000 de stații de încărcare ultra-rapidă

de A

Grupul german E.ON s-a asociat cu producătorul lider de stații de încărcare alpitroni si vor instala 2.000 de stații pentru încărcare ultra-rapidă până în 2024.

”O infrastructură de încărcare puternică este esențială pentru succesul mobilității electrice. Acesta este motivul pentru care E.ON investește, în următorii ani, în mii de noi puncte de încărcare ultra-rapidă în întreaga Europă. Pentru a instala 2.000 de astfel de stații de încărcare până la sfârșitul anului 2024, compania de energie s-a asociat cu producătorul lider de stații de încărcare alpitronic. În cadrul unui parteneriat strategic, cele două companii promovează extinderea infrastructurii de încărcare și trecerea la vehiculele electrice în întreaga Europă”, anunță E.ON.

Până în 2026, E.ON intenționează să instaleze aproximativ 5.000 de noi puncte de încărcare rapidă.

„Electromobilitatea este un factor cheie în progresul tranziției energetice și în reducerea emisiilor de CO2. Pentru a ne asigura că și mai mulți oameni trec la condusul electric în viitor, încărcarea trebuie să funcționeze cât mai rapid și mai avantajos posibil. Prin urmare, la E.ON suntem hotărâți să impulsionăm extinderea infrastructurii în Europa și să promovăm tehnologii noi și inovatoare pentru încărcarea inteligentă”, a declarat Patrick Lammers, membru al Consiliului de Administrație al E.ON, responsabil pentru divizia de soluții pentru clienți.

Piața electromobilității continuă să crească rapid. Până în 2030, se așteaptă ca în Germania să fie înmatriculate cel puțin 15 milioane de vehicule electrice. Creșterea cererii de energie astfel rezultată necesită extinderea și gestionarea eficientă a infrastructurii de încărcare.

 „Colaborarea strânsă cu partenerii noștri de-a lungul lanțului valoric pentru infrastructura de încărcare este esențială pentru a oferi soluții de încărcare orientate către client. La alpitronic, acest lucru ne permite să furnizăm stații de încărcare fiabile și orientate spre viitor și, astfel, să creștem acceptarea electromobilității”, a spus Philipp Senoner, CEO și cofondator al alpitronic.

Cele 2.000 de noi stații de încărcare rapidă vor completa rețeaua de încărcare existentă a E.ON și a clienților săi comerciali. Clienții E.ON Drive își pot deja încărca mașinile electrice la aproximativ 160.000 de puncte de încărcare publice în Germania și în alte țări europene. Până în 2026, E.ON intenționează să instaleze aproximativ 5.000 de noi puncte de încărcare rapidă.

Planurile includ atât extinderea amplasamentelor existente, cât și construirea de stații complet noi pentru încărcarea publică și pentru clienții comerciali ai E.ON. Compania va utiliza stațiile pentru a implementa proiecte holistice de decarbonizare și pentru a permite clienților să își încarce flotele de autoturisme, microbuze și vehicule comerciale grele într-un mod ecologic.

”Va fi utilizată cea mai recentă generație de coloane de încărcare rapidă a alpitronic, cu puteri cuprinse între 150 și 300 kW. În funcție de vehiculul electric, în cinci minute poate fi încărcată electricitate pentru o autonomie de 100 de kilometri. Noul încărcător de mare putere HYC400 cu puteri de până la 400 kW și HYC50, primul încărcător de 50 kW care poate fi montat pe perete, vor fi, de asemenea, disponibile în viitor pentru clienții E.ON. Eficiența sporită de 97% va reduce pierderile de energie la aproximativ jumătate cu această generație, ceea ce are un efect considerabil asupra reducerii emisiilor de CO2”, precizează E.ON.

De asemenea, cele două companii își pun la comun expertiza în introducerea de soluții de încărcare pentru vehiculele comerciale grele, de exemplu pentru încărcarea de megawați. Primele locații pilot cu infrastructura actuală de încărcare rapidă pentru camioane urmează să fie înființate în mai multe locuri din Europa, până în 2024.

 

din aceeasi categorie