Acasă Economie E.ON a comandat 4.500 de stații de încărcare rapidă pentru mașini electrice

E.ON a comandat 4.500 de stații de încărcare rapidă pentru mașini electrice

de A

Răspândirea vehiculelor electrice în Europa avansează într-un ritm rapid – la fel și nevoia de stații de încărcare. Prin urmare, E.ON investește continuu în construirea de noi puncte de încărcare ultra-rapidă, în toată Europa. Compania a comandat 4.500 de stații suplimentare de încărcare rapidă de la producătorul alpitronic. Acestea urmează să fie utilizate în proiectele dedicate clienților și pentru zonele publice de încărcare, până în 2025.

”În transport, tranziția energetică spre mobilitatea electrică este în plină desfășurare. Condusul electric este ușor, fără emisii de CO2 și devine interesant pentru tot mai mulți oameni. La E.ON, oferim clienților noștri tot ceea ce au nevoie pentru a face schimbarea, atât în scop ​​privat, individual, cât și pentru afaceri. Parteneriatul nostru de lungă durată și de succes cu alpitronic este un element central în acest sens. Ne permite să promovăm în continuare extinderea infrastructurii europene de încărcare și să asigurăm astfel mai multă protecție a mediului în ceea ce privește transportul”, spune Patrick Lammers, membru al Consiliului de Administrație al E.ON, responsabil de aria soluții pentru clienți.

Philipp Senoner, CEO și co-fondator alpitronic, adaugă: „O schimbare verde, ecologică în transporturi va avea succes, deoarece va convinge clienții finali, dar necesită o rețea densă de puncte de încărcare fiabile. Parteneriatul nostru cu E.ON, care a crescut de-a lungul anilor, face acest lucru posibil. În calitate de specialiști în electronică, linia noastră de produse de hiperîncărcare oferă soluția sigură, eficientă și de viitor pentru partenerul nostru E.ON în extinderea infrastructurii de încărcare în toată Europa.”

Cel puțin 15 milioane de vehicule electrice urmează să fie înmatriculate în Germania până în 2030. În consecință, infrastructura de încărcare a Europei trebuie să se dezvolte corespunzător. E.ON și-a stabilit obiectivul de a contribui la modelarea acestei creșteri și de a facilita încărcarea vehiculelor electronice în locuri publice, la serviciu și acasă. Cu cele 4.500 de stații noi de încărcare rapidă de la alpitronic, E.ON își va extinde în continuare propria rețea de încărcare și va ajuta clienții din întreaga Europă să treacă la electromobilitate.

Se vor folosi, în acest sens, stații de încărcare rapidă alpitronic de ultimă generație, cu puteri între 50 și 400 kW. Acestea acoperă o gamă largă de nevoi de încărcare – de la încărcare la locul de muncă sau la cumpărături, până la încărcare ultrarapidă pe autostradă sau încărcarea pentru vehiculele comerciale grele.

Pe lângă extinderea infrastructurii de încărcare, E.ON și alpitronic doresc să îmbunătățească și mai mult experiența clienților la stația de încărcare. Aici se pune accent pe optimizarea tehnică a interacțiunii dintre vehicul, stația de încărcare rapidă și sistemul de facturare, precum și Plug&Charge. Toate stațiile de încărcare noi sunt echipate pentru încărcare ad-hoc prin card de credit, debit sau virament bancar obișnuit și îndeplinesc astfel cerințele noii ordonanțe privind stațiile de încărcare (LSV) din Germania.

De asemenea, partenerii își pun la comun experiența pentru introducerea soluțiilor de încărcare pentru vehiculele comerciale grele și încărcarea, în viitor, în megawați. Primele amplasamente pilot cu infrastructură curentă de încărcare rapidă pentru camioane urmează să fie înființate în diferite locații europene până în 2024. Pentru clienții săi posesori de camioane, E.ON își asigură deja capacități de la viitoarele linii de producție alpitronic, care sunt special adaptate pentru încărcarea vehiculelor comerciale grele în depozit sau pe șosele.

din aceeasi categorie