Acasă Stiri Interne E-Distribuţie Muntenia investeşte în Bucureşti

E-Distribuţie Muntenia investeşte în Bucureşti

de M G

E-Distribuţie Muntenia va derula în acest an un program de investiţii în valoare de 28,5 milioane de lei pentru modernizarea reţelelor de medie şi joasă tensiune din zonele Eminescu, Floreasca şi Domenii, se arată într-un comunicat de presă.

„E-Distribuţie Muntenia va derula anul acesta un program de investiţii în valoare de 28,5 milioane de lei pentru modernizarea reţelelor de medie şi joasă tensiune din zonele Eminescu, Floreasca şi Domenii, cu scopul de a îmbunătăţi calitatea serviciului de distribuţie a energiei electrice pentru peşte 5.000 de consumatori. În cadrul proiectului de modernizare, sunt în curs trei lucrări majore, în urma cărora vor fi înlocuite cablurile de medie şi joasă tensiune pe o lungime de 96,5 kilometri”, precizează compania.

Prima parte a proiectului presupune modernizarea reţelei de distribuţie a energiei electrice din zona Eminescu şi va consta în lucrări de înlocuire a cablurilor de medie tensiune pe o lungime de aproximativ 7,5 kilometri, precum şi a cablurilor de joasă tensiune şi de iluminat, pe o distanţă de 25 kilometri.

Proiectul de modernizare include şi lucrări ample în zona Floreasca, în urma cărora vor fi înlocuite cablurile de medie tensiune pe o lungime de aproximativ 9 kilometri, precum şi 37 kilometri de cabluri de joasă tensiune şi de iluminat.

Până la finalul anului, vor fi încheiate, de asemenea, lucrările de modernizare în zona Domenii. În urma acestor lucrări, vor fi înlocuiţi 6 kilometri de cabluri de medie tensiune şi aproximativ 12 kilometri de cabluri de joasă tensiune.

„Conform raportărilor ANRE pe 2016, indicele SAIDI (durata medie a întreruperilor neplanificate pentru fiecare client) pentru E-Distribuţie Muntenia a fost de 172 minute, cel mai performant din ţară, media naţională înregistrată fiind de 290 minute. E-Distribuţie Dobrogea şi E-Distribuţie Banat şi-au îmbunătăţit performanţele şi au rămas în topul celor mai performanţi operatori din România, cu SAIDI de 217 minute, respectiv 245 de minute”, se mai arată în comunicat.

Enel este o companie energetică multinaţională, jucând un rol important pe pieţele globale de electricitate, gaze naturale şi energii din surse regenerabile. Grupul Enel activează în peste 30 de ţări de pe cinci continente şi are o capacitate instalată netă de producţie de energie de circa 88 GW. Enel distribuie electricitate şi gaze naturale printr-o reţea de peste 2 milioane km, are peste 65 de milioane de clienţi casnici şi companii în toată lumea, care reprezintă cea mai mare bază de clienţi comparativ cu firmele europene din domeniu. Enel

Prezent pe piaţa din România încă din 2005, Enel este, în acest moment, unul dintre cei mai mari investitori privaţi în domeniul energetic, cu operaţiuni în sectorul distribuţiei şi furnizării de electricitate, dar şi al producţiei de energie electrică din surse regenerabile. Enel are aproximativ 3.100 de angajaţi în România şi oferă servicii unui număr de 2,8 milioane de clienţi din trei zone importante ale ţării: Muntenia Sud (inclusiv Bucureşti), Banat şi Dobrogea, acoperind o treime din piaţa locală de distribuţie.

din aceeasi categorie