Acasă MediuDezvoltare Durabila Dâmbovița va fi curățată la Piața Unirii

Dâmbovița va fi curățată la Piața Unirii

de L M

Canalul Dâmboviței, la Piața Unirii, va începe să fie curățat de luni, în plină iarnă, ca trecătorii să nu fie deranjați de mirosurile algelor și gunoaielor scoase din apă. Lucrările vor ține 10 zile și vor fi făcute de Administrația Națională „Apele Române” (ANAR).

ANAR a decis demarea lucrărilor de curățare a cursului Dâmboviței de sub pasajul rutier Unirii și peste magistrala de metro nr. II pentru că, în timp, capacitatea de transport a scăzut în cazul debitelor de ape mari, atât din cauza unor fenomene naturale (dezvoltarea vegetației și a scoicilor) care măresc rugozitatea, dar mai ales din cauza faptului că în această zonă se aglomerează mâlul și deșeurile ce nu pot fi colectate din barcă de personalul de exploatare”, se arată într-un comunicat de presă al Administrației.

„Pentru a se preîntâmpina situaţiile de pericol în cazul apariţiei unor debite de ape mari s-a hotărât realizarea unei operaţiuni de decolmatare a casetelor sifonării, astfel încât să se asigure funcţionarea în siguranţă a lucrărilor hidrotehnice. În vederea decolmatării, biefurile Unirea – Mărăşeşti trebuie lăsate la uscat, operaţiune care s-ar putea realiza cel mai rapid în perioada anotimpului cald, însă cu impact vizual şi mai ales olfactiv extrem de negativ pentru riverani şi trecători, din cauza descompunerii algelor şi scoicilor existente”, spun oficialii ANAR.

Lucrările de decolmatare ale canalului biefat al râului Dâmbovița, București și a casetelor sifonării de sub Planșeul Piața Unirii, vor începe pe 08 ianuarie 2018, estmându-se să dureze 10 zile.

din aceeasi categorie