Acasă Economie Dâmbovița curată

Dâmbovița curată

de L M

Curatare DambovitaApele Române” au terminat de curățat albia Dâmboviței, în zona centrală din București. Ultima „curățenie” a avut loc în 2014, iar mizeria și scoicile adunate între timp au început să influențeze curgerea răului.

„În data de 19 ianuarie 2016 s-a hotărât golirea cuvei de apă curată a <Amenajării complexe a râului Dâmboviţa în Municipiul Bucureşti> cauzată de necesitatea decolmatării zonei de sub Planşeul Piaţa Unirii şi mai ales a celor patru casete ale sifonării”, se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Naţionale „Apele Române” (ANAR). „Acţiunea a fost determinată, în special, de limitarea drastică şi progresivă a capacităţii de tranzitare a debitelor, de la circa 60 mc/s conform proiectului iniţial, la circa 45 mc/s determinaţi experimental în anul 1995 şi la circa 38 mc/s în anul 2014, cauzele limitării capacităţii fiind deşeurile, mâlul şi scoicile, precizează documentul. Cu ocazia acestei „curățenii”, numai din zona de râu de sub Planşeul Piaţa Unirii, au fost scoase „aproximativ 900 mc de deşeuri, mâl şi scoici”, precizează comunicatul.

„Pe această cale, vă anunţăm că, din data de 23 februarie 2016, începând cu ora 20,00, cuva de apă curată a râului Dâmboviţa a fost reumplută pe toate biefurile (n.r. – porțiune de canal sau de râu cuprinsă între două ecluze sau baraje) afectate de execuţia acestei lucrări, subliniază instituţia.

În urmă cu o săptămână, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) anunţa pe pagina proprie de Facebook, faptul că ANAR a decis golirea albiei râului Dâmboviţa în zona Piaţa Unirii din Capitală, cu scopul de a curăţa cursul apei de reziduurile acumulate în timp, întrucât au creat un disconfort vizual şi olfactiv locuitorilor”, informează Agerpres. Instituţia a precizat că deşeurile a căror prezenţă este semnalată şi care conferă actualul aspect dezagreabil, nu provin din activitatea instituţiei noastre sau din resursa de apă a râului Dâmboviţa, ci reprezintă aportul nedorit al unei părţi dintre concetăţenii noştri.

din aceeasi categorie