Acasă Stiri ExterneAmerica Daimler investighează emisiile în SUA

Daimler investighează emisiile în SUA

de A

Daimler SUAProducătorul auto german Daimler AG a deschis o investigaţie internă privind modul în care a verificat în SUA nivelul emisiilor vehiculelor diesel, transmit Deutsche Welle şi DPA. Proprietarul brandului Mercedes-Benz a anunţat că efectuează verificările la solicitarea Departamentului Justiţiei.

„Daimler cooperează deplin cu autorităţile, va investiga posibilele nereguli şi, desigur, va adopta toate măsurile necesare”, se arată într-un comunicat al grupului german.

Daimler AG se confruntă cu un nou proces în SUA pentru că ar fi manipulat emisiile vehiculelor diesel, a anunţat luna aceasta firma de avocatură care reprezintă şi proprietarii de vehicule Volkswagen implicate în scandalul emisiilor.

Proprietarii unor modele Mercedes din 13 state acuză firma mamă Daimler că le-ar fi vândut maşini care poluează mai mult decât a informat compania auto. Reclamanţii susţin că Daimler a inclus un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel, similar cu cel folosit de Volkswagen.

În plângere se arată că modelul diesel Mercedes BlueTEC, prezentat în reclame ca fiind ‘prietenos cu mediul’, îi induce în eroare pe consumatori.

Reprezentanţii Daimler au apreciat că plângerea este nefondată. Un purtător de cuvânt a declarat că toate vehiculele companiei îndeplinesc cerinţele legale. Vineri, grupul german a precizat că investigaţia Departamentului Justiţiei nu are legătură cu model diesel Mercedes BlueTEC.

Producătorii de maşini diesel sunt în centrul atenţiei, după ce Volkswagen a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Daimler a dezminţit în mod repetat că ar fi falsificat testele privind nivelul emisiilor.

În 2013, Daimler a inaugurat oficial, la Sebeş, în România, unitatea de producţie pentru montaj cutii de viteză automate pentru autoturismele de lux Mercedes-Benz.

din aceeasi categorie