Acasă EconomieIndustrie Creşteri la cifra de afaceri din industrie

Creşteri la cifra de afaceri din industrie

de GM

industrieCifra de afaceri în industrie a crescut în iulie cu 2,7% faţă de iunie şi cu 4,4% comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, iar pe primele şapte luni din an, raportat la perioada similară din 2013, avansul a fost de 9,9%, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică. Evoluţia din iulie a indicatorului menţionat, comparativ cu luna precedentă, a avut la bază creşterea industriei prelucrătoare cu 3,3%. Însă, potrivit INS, în perioada menţionată industria extractivă a scăzut cu 13,5%.

Pe marile grupe industriale, creşteri s-au înregistrat în industria bunurilor de uz curent (5,9%), industria bunurilor intermediare (3,7%) şi industria energetică (3%). Scăderi s-au înregistrat în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (0,9%) şi în industria bunurilor de capital (0,7%), precizează INS.
Comparativ cu iulie 2013, în iulie 2014 cifra de afaceri din industrie a crescut pe ansamblu cu 4,4%, datorită creşterilor din industria prelucrătoare (4,6%) şi din industria extractivă (0,9%).

Pe marile grupe industriale, creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în toate sectoarele, după cum urmează: industria energetică (10,6%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (7,8%), industria bunurilor intermediare (5%), industria bunurilor de capital (4%) şi industria bunurilor de uz curent (1,5%).

În primele şapte luni din an, cifra de afaceri din industrie pe total (piaţa internă şi piaţa externă), a urcat, în termeni nominali, cu 9,9% faţă de primele şapte luni din 2013, datorită creşterii industriei prelucrătoare (9,9%) şi industriei extractive (8,8%).
Potrivit INS, în primele şapte luni din acest an, creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în toate sectoarele: industria energetică (26,9%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (12,2%), industria bunurilor intermediare (9,2%), industria bunurilor de capital (9%) şi industria bunurilor de uz curent (5,6%).

din aceeasi categorie