Acasă Stiri ExterneAsia Pacific Companiile franceze și-ar putea muta fabricile din China în Bulgaria

Companiile franceze și-ar putea muta fabricile din China în Bulgaria

de GM

industrie ChinaCompaniile franceze iau în considerare posibilitatea de a-și muta instalațiile de producție din China în Bulgaria, spune ministrul Economiei, Bozhidar Lukarski, citat de agenția Novinite. Lukarski a declarat că aceasta a fost „impresia” transmisă la un forum de afaceri organizat la Paris.

Lukarski a explicat că odată cu majorarea dolarului costurile de producție în Bulgaria au devenit mai atractive decât cele din China.

Potrivit ministrului, „mai mulți” investitori francezi (fără a da nume) sunt așteptați în Bulgaria „luna viitoare”, pentru discuții privind proiecte comune cu companii bulgare sau referitor la oferte care implică o posibilă cumpărare a companiilor „dacă există interes din partea Bulgariei”.

El a menționat că „un proiect foarte serios” care implică finanțare dintr-o țară scandinavă este așteptat în curând.

Lukarski a adăugat că guvernul caută opțiuni pentru a reduce povara administrativă asupra întreprinderilor și, de asemenea, lucrează să taie prețurile energiei electrice pentru consumatorii industriali, care plătesc cele mai mari facturi de electricitate față de orice altă țără din UE.

din aceeasi categorie