Acasă OFF THE RECORD Cele mai rapide metode să vinzi/cumperi o locuință

Cele mai rapide metode să vinzi/cumperi o locuință

de Cos

Întregul proces de vânzare/cumpărare a unui apartament sau a unei case poate fi mult mai simplu dacă ți cont de sfaturile prezentate în acest articol.

Primul pas este să stabilești prețul de vânzare. Pentru aceasta poți apela la un specialist care să efectueze o evaluare a imobilului sau poți studia mai multe anunțuri de vânzare a unor locuințe asemănătoare. Poți consulta anunțurile de vânzare disponibile, la zi, pe site-ul de imobiliare Flatfy.ro.

Anunțuri de vânzare apartament

Următorul pas constă în publicarea unui anunț de vânzare, în care să incluzi cât mai multe detalii, pe cele mai bune site-uri din țară. Îți recomandăm să listezi anunțul pe cât mai multe site-uri, pentru ca acesta să fie vizualizat de cât mai multe persoane.

În cazul în care numărul persoanelor interesate de apartament este foarte mic, cel mai probabil ai stabilit un preț prea mare.

 

Apelează la specialiști

Doar o treime din tranzacțiile imobiliare sunt realizate printr-un agent imobiliar

România se află printre codașe atunci când vine vorba de tranzacțiile efectuate prin intermediul unui agent imobiliar.

Potrivit statisticilor, doar 3 din 10 tranzacții sunt efectuate de un agent imobiliar. Doar 15% dintre apartamentele și casele scoase la vânzare sunt reprezentate exclusiv de un agent. Din acest punct de vedere, Statele Unite ale Americii sunt considerate un etalon. Aici, circa 90% dintre contractele de vânzare/cumpărare locuințe sunt intermediate de agenți imobiliari.

 

Vânzare prin intermediul unui agent imobiliar

Motivul principal pentru care proprietarii și/sau cumpărătorii evită tranzacțiile prin intermediul agențiilor imobiliare este că vor să scape de comisioanele acestora. Cu siguranță că, nu de puține ori, ați văzut anunțuri de vânzare în care se specifica expres că tranzacția nu se efectuează prin intermediul unui agent imobiliar, încercând astfel să elimine bariera dintre el și posibilii cumpărători care nu au încredere în agenți imobiliari.

Totuși, un agent imobiliar te poate ajuta să-ți vinzi locuința mult mai repede. Având experiență în domeniu, acesta îți va promova proprietatea pe fiecare site de anunțuri imobiliare. Mai mult, acesta te va ajuta să stabilești prețul corect pentru imobilul scos la vânzare și te va ajuta în întregul proces de negociere și încheiere a unui contract de vânzare/cumpărare.

 

Ansambluri rezidențiale noi

Fie că dorești să vinzi sau să cumperi o locuință, unul dintre cele mai importante lucruri este să studiezi piața imobiliară. Astfel, vei ezita să treacă prea mult până să vinzi imobilul și te vei cunoaște valoarea actuală a apartamentelor.

Dacă dorești să achiziționezi o locuință dintr-un ansamblu imobiliar nou, întreg procesul de cumpărare va fi efectuat cu ajutorul specialiștilor care reprezintă dezvoltatorul imobiliar. De exemplu, pe Korter.ro vei găsi cele mai noi ansambluri rezidențiale care încă mai au locuințe de vânzare. Pe site-ul de imobiliare Korter.ro sunt listate peste 600 de complexe imobiliare, cele mai multe dintre ele fiind în capitala București. Aici se află 360 de ansambluri rezidențiale noi care au spre vânzare apartamente și/sau case de vânzare. Printre cele mai căutate locuințe sunt cele din cadrul unui cartier rezidențial București.

din aceeasi categorie