Acasă Stiri ExterneEuropa Cel mai vechi reactor nuclear din lume, din Elveţia, repornit în 2016

Cel mai vechi reactor nuclear din lume, din Elveţia, repornit în 2016

de A

centrala nucleara Axpo ElvetiaUnul dintre cele două reactoare ale centralei nucleare de la Beznau (cantonul Aargau din Elveția), cea mai veche centrală nucleară aflată în funcţiune din lume, va rămâne închis cel puțin până în august 2016, a anunţat proprietarul Axpo, citat de publicaţia The Local.ch.

Reactorul 1 a fost închis în luna mai pentru întreținere și teste. Au fost totodată descoperite defecțiuni în vasul de presiune a reactorului în luna iulie.

AXPO a anunţat că trebuie „să demonstreze că integritatea vasului de presiune al reactorului nu a fost compromisă în ciuda neregulilor găsite”.

Oficialii companiei energetice au declarat că reactorul numărul unu va reporni și va fi conectat la reţeaua de energie după încheierea fazei de testare.

Cu toate acestea, ei precizează că analizele și certificatele necesare necesită timp, astfel încât avizul pentru repornire nu poate veni înainte de sfârșitul lunii iulie 2016.

Reactorul 2 a fost închis în luna august pentru a schimba o parte din echipamente.

Potrivit Axpo, acesta ar putea fi repornit la sfârșitul acestei luni, în funcție de rezultatele autorităților de supraveghere.

Centtrala nucleară Beznau este situată în municipiul Döttingen pe o insulă artificială în râul Aar. A produs energie electrică încă din 1969, dar Axpo s-a confruntat cu cereri din partea ecologiștilor să închidă reactoarele din motive de siguranță.

În martie 2014, 100 de activiști Greenpeace au pătruns în site-ul Beznau și au ridicat bannere prin care cereau închiderea centralei.

Guvernul federal a decis să oprească construirea de noi centrale nucleare și să le închidă treptat pe cele existente în urma dezastrului nuclear din 2011, de la Fukushima, Japonia.

din aceeasi categorie