Acasă MediuDezvoltare Durabila „Casa Verde Fotovoltaice” în stand by

„Casa Verde Fotovoltaice” în stand by

de L M

Programul „Casa Verde Fotovoltaice” s-a oprit de tot, după ce Administrația Fondului pentru Mediu a decis să sesizeze organele abilitate ale statului cu privire la legalitatea înscrierii în program. Pe de altă parte, în piață se vehiculează informația că nu ar fi bani pentru derularea programului, astfel că s-a căutat un motiv pentru suspendarea finanțărilor.

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat în data de 10 septembrie 2019 înscrierile persoanelor fizice în programul denumit generic „Casa Verde Fotovoltaice”, în vederea efectuării unei analize a modului de funcționare a acestui proces. „În urma acestor verificări, în data de 16 septembrie 2019 au fost sesizate organele abilitate pentru a se pronunța cu privire la legalitatea înscrierilor în aplicația informatică”, se arată într-un comunicat de presă al AFM.

„Dată fiind importanța programului din punct de vedere al politicilor de protecție a mediului și interesul major manifestat de cetățeni, Administrația Fondului pentru Mediu depune toate eforturile pentru redeschiderea și continuarea programului de finanțare în cel mai scurt timp”, precizează comunicatul.

Programul Naţional „Casa Verde Fotovoltaice” este destinat persoanelor fizice și prevede subvenționarea, cu maximum 20.000 de lei pentru fiecare beneficiar, instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională. Bugetul alocat acestui program este de 656 de milioane de lei, din care 536 de milioane de lei prin Programul Operaţional Regional (POR) şi 120 de milioane de lei, de la AFM.

din aceeasi categorie