Acasă MediuDezvoltare Durabila Casa verde 2011

Casa verde 2011

de GM

Ediţia 2011 a Programului „Casa verde” va debuta pe 1 iunie, a anunţat Laszlo Borbely, ministrul Mediului şi Pădurilor. Potrivit acestuia, programul se va derula după regulile de anul trecut, când s-a înregistrat un adevărat succes, suma disponibilizată pentru susţinerea acestuia fiind epuizată în totalitate.

„Casa verde va porni de la 1 iunie. La ora actuală, din datele pe care le am, până în ianuarie 2011, cele 110 milioane lei alocate s-au epuizat. În perioada iunie 2010 – ianuarie 2011 au fost depuse 18.300 de dosare. Din acest total, au fost analizate 14.600, iar pentru 3.865 de dosare au fost efectuate plăţi în valoare de circa 20 milioane lei”, a spus ministrul.

Pentru sesiunea din acest an a Programului „Casa verde” adresată persoanelor fizice nu există modificări semnificative faţă de ediţia anterioară, însă valoarea alocată pentru 2011 este apropiată cu cea din 2010, respectiv 100 milioane de lei.

„Casa verde” este un program de înlocuire sau completare a sistemelor clasice de încălzire cu sisteme ecologice de încălzire, care utilizează energie regenerabilă, precum cea solară sau eoliană. Programul destinat persoanelor fizice constă în acordarea unor sume fixe, din bugetul Fondului pentru Mediu, în funcţie de tipul instalaţiei de încălzire pentru care a optat beneficiarul: până la 6.000 de lei pentru instalarea panourilor solare, până la 8.000 de lei pentru instalarea pompelor de căldură şi până la 6.000 de lei pentru instalaţii de producere a energiei termice pe bază de peleţi, brichete, tocătură lemnoasă, precum şi orice fel de resturi şi deşeuri vegetale, agricole, forestiere, silvice.

din aceeasi categorie