Acasă Stiri InterneGaze Carieră în industria energetică

Carieră în industria energetică

de M G

În perioada 9 – 14 mai se reia, în format fizic, la Universitatea Politehnica din București, Forumul – Carieră în industria energetică. Anul acesta, evenimentul se află sub egida Asociației Inginerilor Energeticieni și Electricieni – AIEE, în parteneriat cu Facultatea de Energetică din cadrul Universității Politehnica din București. Evenimentul, dedicat tinerilor din domeniul energetic, își propune să asigure mediul de tranziție la situația pre-pandemică, se arată într-un comunicat de presă. Focus Energetic este partener media al evenimentului.

Evenimentul, la care participă peste 200 de studenți și proaspăt absolvenți, își dorește să fie un instrument la îndemâna tinerilor dornici de a face primii pași în domeniul energetic, cât și o piață de desfacere a marilor companii ce activează în energetică.

”Mari jucători din energetica românească vin în întâmpinarea tinerilor studenți și absolvenți cu prezentări ale companiilor, programe de internship, stagii de practică, workshop-uri, vizite tehnice și oportunități de angajare. Acest eveniment este dedicat, astfel, tinerilor care sunt în căutare de informații referitoare la opțiunile de dezvoltare în domeniul energetic, pe termen scurt, mediu și lung cât și celor care vor să fie la curent cu noile tendințe și tehnologii din industrie”, se mai arată în comunicat.

În deschiderea evenimentului, au confirmat participarea, în calitate de Speakeri reprezentanți de seamă din  industrie și mediul universitar: Mihnea Costoiu – Rector Universitatea Politehnica din București, Horia Necula – Prorector Universitatea Politehnica din București, Diana Robescu – Decan Facultatea de Energetică, Petru Rușeț – Director General Siemens Energy, Teodor Chirica – Președinte al Consiliului de Administrație Nuclearelectrica, Gina Cruceru – Group HR Director Rompetrol.

Multinaționale și companii românești, companii de tehnologie, producători de echipamente și dezvoltatori de soluții, producători de energie, dar și promotori ai noilor soluții și tendințe în domeniul energetic vor susține prezentări în cadrul evenimentului, în zilele de 10 și 11 mai. În plus, 11 companii vor avea, în cadrul evenimentului, standuri de prezentare, tocmai pentru a fi cât mai aproape de tinerii interesați de oportunitățile de angajare și dezvoltare din piață.

Un alt element important al evenimentului îl reprezintă workshop-urile. Tinerii pot aborda reprezentanții companiilor și în cadrul workshop-urilor de dezvoltare, atât tehnică, cât și personală, ce vor fi susținute pe 12 mai. Companiile care vor susține astfel de workshop-uri sunt Siemens Energy, Rompetrol, Nuclearelectrica și Transelectrica.

”Primele zile ale evenimentului, respectiv prezentările facultății, deschiderea oficială, prezentările de companii se vor desfășura la Biblioteca Centrală a Universității Politehnica din București, iar workshop-urile vor fi ținute în cel mai spectaculos laborator din cadrul Facultății de Energetică – Laboratorul de Tehnica Tensiunilor Înalte”, se mai arată în comunicat.

Ultimele zile ale evenimentului sunt dedicate vizitelor tehnice la diverse obiective energetice, ce își propun să încheie evenimentul de cariera în cel mai potrivit mod: tinerii pregătiți de începerea unei cariere în energetică iau contact cu mediul profesional.

Partenerii Forumului – Carieră în industria energetică sunt Rompetrol, Nuclearelectrica, Siemens Energy, Transelectrica, Enevo Grup, Eximprod Grup, Volt, Electromontaj, Heliopolis, Engie, Vinci, ACE Industrial Software Solutions, Monsson, alături de ASFE, RWEA, RPIA, IEEE Young Professionals Romania, ACUE, HENRO, CRE și FPPG. Parteneri media sunt Energynomics, InvesTenergy, Bursa, Focus Energetic, News Energy și E-nergia.

 

din aceeasi categorie