Acasă EconomieIndustrie Bosch a deschis al doilea centru de servicii de afaceri

Bosch a deschis al doilea centru de servicii de afaceri

de A

bosch cladireBosch Service Solutions, un furnizor de top de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO), a deschis un nou centru de servicii de afaceri în Timișoara, pentru a susține planurile de creștere și dezvoltare continuă. Noul spațiu de birouri permite oferirea de servicii partajate (Shared Services) suplimentare privind sistemul financiar și contabil pentru Grupul Bosch, ca parte a sectorului financiar corporativ înființat recent. Gama de servicii include raportarea financiară și contabilă generală, managementul datoriilor şi creanţelor, gestionarea călătoriilor și a cheltuielilor, precum şi a conturilor contabile și a mijloacelor fixe.

 Suprafața operațională totală s-a mărit de la 4.200 la peste 6.700 de metri pătrați, datorită noului spațiu de birouri. Noua clădire este echipată conform celor mai înalte standarde și corespunde cerințelor actuale și viitoare, oferindu-le clienților servicii excelente, iar partenerilor condiții optime de lucru, spun oficialii companiei.

„Cel de-al doilea centru de servicii de afaceri din Timișoara va fi un pas înainte în vederea îmbunătățirii eficienței și calității serviciilor, precum și pentru simplificarea procedurilor în cadrul Grupului Bosch”, precizează Joerg Fischer, președintele Bosch Service Solutions, începând cu luna ianuarie 2016.

Din 2013, Bosch Service Solutions este prezentă în Timișoara, oferind servicii partajate (Shared Services) şi servicii de asistență în afaceri. „În România, Bosch Service Solutions s-a dezvoltat foarte bine în ultimii ani, cu noile și actualele servicii, precum și datorită colaborării cu noi clienți. Ne bucurăm de dezvoltarea companiei noastre, iar această mișcare constituie un angajament de a continua să evoluăm într-o direcție pozitivă”, precizează Raluca Romanu, director general al Bosch Service Solutions din România.

Din momentul în care și-a început activitatea ca centru de monitorizare, ocupându-se de servicii de comunicare, în anul 1985, Bosch Service Solutions a devenit un furnizor de top în domeniul externalizării proceselor de afaceri pentru servicii bazate pe tehnologie complexă. Bosch Service Solutions este o unitate de afaceri cu sediul în Frankfurt am Main, Germania, care aparține diviziei Bosch Security Systems. Începând de la data de 1 ianuarie 2016, aceasta va fi administrată ca o divizie Bosch independentă.

Divizia Bosch Security Systems este un furnizor de top la nivel mondial de produse, soluții și servicii de securitate, siguranță și comunicare. În anul fiscal 2014, peste 12.400 de angajaţi au generat vânzări în valoare de 1,5 miliarde de euro.

Grupul Bosch este prezent pe piaţa din România de peste 20 de ani şi numără aproximativ 3.000 de angajaţi în patru entităţi. În anul 2014, Bosch a înregistrat un volum de vânzări de 210 milioane de euro. Pe lângă noul centru de cercetare – dezvoltare şi unitatea de producţie pentru tehnologia auto din Cluj, Bosch mai operează şi o unitate de producţie de tehnică liniară n Timişoara. În Bucureşti, există o societate de distribuție de scule electrice și accesorii, termotehnică, sisteme de securitate şi siguranţă şi produse destinate industriei auto. În plus, în capitală există o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piaţa electrocasnicelor.

Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii și servicii. În anul fiscal 2014, cei aproape 360.000 de angajaţi au generat vânzări de 49 miliarde de euro. Grupul Bosch este structurat în patru sectoare de activitate: Soluții de mobilitate, Tehnologie industrială, Bunuri de larg consum, Tehnologie pentru construcţii și energie.

Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH şi cele peste 440 de filiale şi companii regionale din peste 60 de ţări. Prin includerea partenerilor comerciali și de service, Bosch este reprezentat în aproximativ 150 de ţări. În 2014, Bosch a aplicat pentru aproape 4.600 de patente pe plan internaţional.

Compania a fost înfiinţată în 1886 la Stuttgart de către Robert Bosch (1861-1942), sub denumirea „Atelier de mecanică fină și inginerie electrică”. Structura specială a proprietăţii Robert Bosch GmbH asigură libertatea antreprenorială a grupului Bosch, permiţând companiei să planifice şi să facă investiţii semnificative pentru asigurarea viitorului său. 92 de procente din acţiunile Robert Bosch GmbH sunt deţinute de fundaţia caritabilă Robert Bosch Stiftung GmbH. Majoritatea drepturilor de vot sunt deţinute de Robert Bosch Industrietreuhand KG, un trust industrial. Funcţiile de conducere antreprenorială ale grupului sunt îndeplinite de acest trust. Restul de acţiuni sunt deţinute de familia Bosch și de Robert Bosch GmbH.

din aceeasi categorie