Acasă Economie BASF va construi o fabrică de reciclare a bateriilor în Germania

BASF va construi o fabrică de reciclare a bateriilor în Germania

de A

BASF va construi o fabrică pentru reciclarea bateriilor în Schwarzheide, Germania. Această investiție consolidează centrul de producție și reciclare a materialelor catodice (CAM – cathod active materials) al BASF din Schwarzheide. Fabrica are o locație ideală pentru dezvoltarea activităților de reciclare a bateriilor, având în vedere prezența multor producători de mașini electrice și de baterii din Europa Centrală. Investiția va crea aproximativ 30 de noi locuri de muncă, deschiderea fiind planificată pentru începutul anului 2024.

Fabrica va asigura prima etapă din procesul de reciclare a bateriilor și tratarea mecanică a acestora. Materialul rezultat din prelucrarea mecanică este bogat în metale utilizate pentru producerea materialelor catodice: litiu, nichel, cobalt și mangan. Acesta va reprezenta materia primă pentru rafinăria hidrometalurgică pentru reciclarea bateriilor, pe care BASF intenționează să o construiască la jumătatea acestui deceniu.

„Prin această investiție, facem următorul pas pentru a pune bazele unui lanț valoric complet de reciclare a bateriilor la BASF, ceea ce ne permite să optimizăm complet procesul de reciclare și să ne reducem amprenta de CO2. Procesul complet de valorificare a materialelor, de la bateriile scoase din uz, până la materiale catodice (CAM) pentru baterii noi, ne ajută să ne sprijinim clienții de-a lungul întregului lanț valoric al bateriilor, reduce dependența de materiile prime extrase din mine și permite o economie circulară”, a declarat Peter Schuhmacher, președintele diviziei Catalizatori din cadrul BASF. 

Reciclarea bateriilor este un factor important pentru reducerea amprentei de dioxid de carbon a vehiculelor electrice cu baterii și este esențial pentru îndeplinirea cerințelor politice ambițioase, de susținere a circularității, în conformitate cu Regulamentul UE propus privind bateriile. Măsurile propuse vor acoperi eficiența de reciclare a bateriilor litiu-ion, precum și recuperarea materialelor și obiectivele de conținut reciclat pentru nichel, cobalt și litiu.

Divizia de catalizatori a BASF este principalul furnizor mondial de catalizatori de mediu și de proces. Grupul oferă expertiză excepțională în dezvoltarea tehnologiilor care protejează aerul, produce combustibilii și asigură producția eficientă a unei game largi de substanțe chimice, materiale plastice și alte produse, inclusiv materiale avansate pentru baterii.

Peste 110.000 de angajați sunt în Grupul BASF. Portofoliul este organizat în șase segmente: produse chimice, materiale, soluții industriale, tehnologii de suprafață, nutriție și îngrijire și soluții agricole. BASF a generat vânzări de 78,6 miliarde de euro în 2021. Acțiunile BASF sunt tranzacționate la bursa din Frankfurt (BAS) și sub formă de certificat de depozit american (BASFY) din SUA. 

BASF Schwarzheide GmbH face parte din grupul BASF din 1990. Peste 2.000 de angajați produc produse chimice specializate la fabrica de producție din Luzacia. Portofoliul de produse variază de la produse și sisteme pe bază de poliuretan, agenți de protecție a culturilor și acoperiri pe bază de apă, până la materiale plastice tehnice, spume, dispersii, mărci Laromer și, din 2022, de asemenea, materiale pentru baterii. Prin aceste produse de înaltă calitate care contribuie la un viitor mai durabil, BASF Schwarzheide GmbH își ajută clienții să aibă succes.

 

 

 

din aceeasi categorie