Acasă Stiri Interne Bani pentru disponibilizații din energie

Bani pentru disponibilizații din energie

de M G

Guvernul a adoptat, în ultima şedinţă, hotărârile prin care alocă 6,82 milioane de lei pentru plata venitului lunar de completare pentru persoanele disponibilizate de la Societatea Complexul Energetic (CE) Oltenia (CEO), respectiv 16,13 milioane de lei pentru persoanele disponibilizate de la Societatea Complexul Energetic (CE) Hunedoara (CEH), informează Ministerul Energiei. Sumele sunt alocate din bugetul asigurărilor pentru şomaj pe anul 2021, potrivit hotărârilor de Guvern.

„Se aprobă alocarea sumei de 6.820 mii lei din bugetul asigurărilor pentru şomaj pe anul 2021 pentru plata venitului lunar de completare pentru persoanele disponibilizate de la Societatea Complexul Energetic Oltenia S.A., în condiţiile Planului de disponibilizare, aprobat potrivit legii”, se arată într-un comunicat al Ministerului Energiei.

În cea de-a doua hotărâre de Guvern se menţionează: „Se aprobă alocarea sumei de 16.137 mii lei din bugetul asigurărilor pentru şomaj pe anul 2021 pentru plata venitului lunar de completare pentru persoanele disponibilizate de la Societatea Complexul Energetic Hunedoara S.A., în insolvenţă, în condiţiile Planului de disponibilizare, aprobat potrivit legii”.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a subliniat că planul de producere de energie curată pentru generaţiile viitoare nu trebuie să ignore soarta oamenilor generaţiei curente.

„Ne-am asumat să rezolvăm o serie de situaţii dificile, cu scopul de a produce energie curată, de a lăsa o moştenire verde viitoarelor generaţii. Dar, aşa cum am tot spus, nu facem asta ignorând soarta oamenilor de acum. Alături de colegii din Guvern am adoptat astăzi cele două hotărâri prin care alocăm fondurile pentru plata venitului lunar de completare de care beneficiază persoanele disponibilizate de la CEO şi CEH. Totodată, lucrăm şi la planuri importante de investiţii pentru a oferi alte oportunităţi comunităţilor de acolo”, a afirmat ministrul Energiei, Virgil Popescu.

din aceeasi categorie