Acasă Stiri ExterneAmerica Aurul la minim

Aurul la minim

de GM

Preţul aurului a scăzut la cel mai redus nivel din ultimii doi ani şi jumătate, la o zi după ce preşedintele Rezervei Federale (Fed) a Statelor Unite, Ben Bernanke, a declarat că instituţia ar putea începe în acest an restrângerea programului de suplimentare a lichidităţilor.

“Un trader mi-a spus, în urmă cu câteva minute, că este o baie de sânge, fiind rupte majoritatea barierelor tehnice, astfel că putem atinge astăzi un preţ al aurului de 1.280 dolari uncia, apoi de 1.265 dolari uncia”, a declarat Austin Kiddle, director la compania Sharps Pixley, transmite MarketWatch, preluat de Mediafax.

Contractele pentru aurul cu livrare în luna august sunt în declin cu 5,57%, respectiv cu 81,7 dolari, la 1.1292,4 dolari uncia, la bursa din New York.

Pe parcursul şedinţei, aurul a fost cotat la 1.285 dolari uncia, nivel atins ultima oară în septembrie 2010, potrivit datelor FactSet.

Preţurile contractelor futures pentru aur au început să scadă după ce şeful Fed, Ben Bernanke, a spus că achiziţiile de obligaţiuni guvernamentale ale instituţiei ar putea fi restrânse în acest an, dacă activităţile economice se vor îmbunătăţi în conformitate cu aşteptările. În prezent, Fed cumpără lunar obligaţiuni în valoare de 85 de miliarde de dolari, pentru încurajarea creşterii economice.

din aceeasi categorie