Acasă EconomieComunicatii & IT ANCOM propune ca Poşta să fie furnizor de serviciu universal și în 2019

ANCOM propune ca Poşta să fie furnizor de serviciu universal și în 2019

de A

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a propus prelungirea, până la data de 31 decembrie 2019, a calităţii de furnizor de serviciu universal a Companiei Naţionale Poşta Română.

„Propunerea ANCOM vine ca urmare a solicitării Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) de a prelungi perioada de desemnare a CNPR ca furnizor de serviciu universal în domeniul serviciilor poştale, ţinând cont de necesitatea asigurării continuităţii serviciului poştal universal”, a anunţat ANCOM.

Drepturile şi obligaţiile Poştei care au fost stabilite prin Decizia nr. 1158/2013 privind desemnarea Companiei Naţionale Poşta Română ca furnizor de serviciu universal în domeniul serviciilor poştale.

CNPR are obligaţia de a furniza serviciile incluse în sfera serviciului universal pe întreg teritoriul României, inclusiv în zonele geografice greu accesibile sau cu densitate scăzută a populaţiei, acolo unde numărul redus al trimiterilor poştale colectate sau distribuite nu justifică prezenţa unui furnizor de servicii poştale pe principii comerciale.

Serviciile incluse în sfera serviciului universal sunt: a) colectarea, sortarea, transportul şi livrarea trimiterilor poştale interne şi internaţionale având ca obiect trimiteri de corespondenţă, pachete mici şi imprimate, în greutate de până la două kg, inclusiv; b) colectarea, sortarea, transportul şi livrarea coletelor poştale interne şi internaţionale, în greutate de până la 10 kg, inclusiv; c) distribuirea coletelor poştale în greutate de până la 20 kg, inclusiv, expediate din afara teritoriului României către o adresă aflată pe teritoriul acesteia; d) serviciul de trimitere recomandată având ca obiect trimiteri poştale din categoria prevăzută la lit. a); e) serviciul de trimitere cu valoare declarată având ca obiect trimiteri poştale din categoriile prevăzute la lit. a) – c); f) colectarea, sortarea, transportul şi livrarea cecogramelor interne şi internaţionale.

Proiectul de decizie pentru modificarea Deciziei preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii nr. 1158/2013 privind desemnarea Poștei ca furnizor de serviciu universal în domeniul serviciilor poştale, cu modificările şi completările ulterioare poate fi consultat pe site-ul ANCOM.

Observaţiile şi propunerile pot fi trimise până la data de 25 ianuarie 2019, la ANCOM.

din aceeasi categorie